1 000 företag bojkottar Facebook

Nu har fler än 1 000 företag och varumärken i en rad länder anslutit sig till bojkotten av Facebook. | Foto från Pixabay
Fler än 1 000 företag och varumärken har anslutit sig till bojkotten av Facebook. Till de i Sverige verksamma företag som gör det hör SJ och Oatly.

I spåren av att Facebook fått skarp kritik för att bland annat sprida hat på internet och inte ha en nog aktiv hållning mot hatiska och rasistiska kommentar och inlägg, har en stor mängd företag och varumärken valt att bojkotta Facebook som annons- och kommunikationskanal.

Nu har fler än 1 000 företag och varumärken i en rad länder anslutit sig till bojkotten av Facebook.
Till detta tusental hör jättar som Coca Cola och Starbucks och bland företag verksamma i Sverige som deltar i bojkotten finns SJ och kinesiskägda havredrycksföretagt Oatly.

Nu redovisar reklambranschsajten Digiday en undersökning bland mediebyråer kring bojkotten.
Man har undersökt hur mediebyråernas kunder reagerat på kampanjen mot Facebook som bär namnet ”Stop hate for profit”.

56 procent av de svarande mediebyråerna bekräftar att deras klientföretag och varumärken pausat sin annonsering på Facebook under juli medan 40 procent fortsatt annonsera. 
Enligt experter kostar bojkotten Facebook 21-27 miljoner dollar i månaden.

Facebooks reaktion har, hittills, bland annat bestått i att dess vd och grundare Mark Zuckerberg sagt att Facebook ska förbjuda annonser som hetsar mot minoriteter och invandrare.
Digiday påpekar samtidigt att bojkottens omfattning är svårbedömd eftersom coronapandemin parallellt påverkar storleken på företagens marknadsföring under 2020.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil