1 000 företag bojkottar Facebook

Nu har fler än 1 000 företag och varumärken i en rad länder anslutit sig till bojkotten av Facebook. | Foto från Pixabay
Fler än 1 000 företag och varumärken har anslutit sig till bojkotten av Facebook. Till de i Sverige verksamma företag som gör det hör SJ och Oatly.

I spåren av att Facebook fått skarp kritik för att bland annat sprida hat på internet och inte ha en nog aktiv hållning mot hatiska och rasistiska kommentar och inlägg, har en stor mängd företag och varumärken valt att bojkotta Facebook som annons- och kommunikationskanal.

Nu har fler än 1 000 företag och varumärken i en rad länder anslutit sig till bojkotten av Facebook.
Till detta tusental hör jättar som Coca Cola och Starbucks och bland företag verksamma i Sverige som deltar i bojkotten finns SJ och kinesiskägda havredrycksföretagt Oatly.

Nu redovisar reklambranschsajten Digiday en undersökning bland mediebyråer kring bojkotten.
Man har undersökt hur mediebyråernas kunder reagerat på kampanjen mot Facebook som bär namnet ”Stop hate for profit”.

56 procent av de svarande mediebyråerna bekräftar att deras klientföretag och varumärken pausat sin annonsering på Facebook under juli medan 40 procent fortsatt annonsera. 
Enligt experter kostar bojkotten Facebook 21-27 miljoner dollar i månaden.

Facebooks reaktion har, hittills, bland annat bestått i att dess vd och grundare Mark Zuckerberg sagt att Facebook ska förbjuda annonser som hetsar mot minoriteter och invandrare.
Digiday påpekar samtidigt att bojkottens omfattning är svårbedömd eftersom coronapandemin parallellt påverkar storleken på företagens marknadsföring under 2020.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil