Ny tjänst för kvitton vid begagnat-handel

Foto MostPhotos
Ekvitta är det nya verktyget för digital kvittohantering med en patenterad lösning via mobilt bank-ID. Det ska ge trygghet vid handel med begagnat.

När Erik Tönnäng skulle köpa en begagnad cykel en januarikväll och blev lurad saknade han en lösning som skulle innebära mer trygghet vid köp av begagnad handel.

Nu har han utvecklat verktyget Ekvitta för digital kvittohantering med en patenterad lösning via mobilt bank-ID.

– Efter cykelköpet där jag blev lurad tänkte jag att det borde finnas en lösning för tryggare begagnathandel. Dels ville jag åt ett kvitto som bekräftade vad som var överenskommet och dels något som så gott som möjligt kan säkerställa att en produkt inte är stulen, säger Erik Tönnäng om sin lösning.

– För att använda Ekvitta behöver man använda mobilt BankID och därmed noteras namn och personnummer, jag tror inte att man är lika benägen att sälja stulna saker när dessa uppgifter behöver anges, säger Erik Tönnäng.

Ekvitta är en tjänst för digitala kvitton på andrahandsmarknaden. Förutom att skapa kvitton tillhandahåller appen även lagring av kvitton.

Det finns även möjlighet att spara info om ens produkt, med bilder och nödvändiga uppgifter som skulle kunna underlätta vid till exempel försäkringsärenden.

Än så länge är tjänsten endast anpassad för handel mellan privatpersoner. Men Erik Tönnäng har långt utvecklade planer att utveckla appen inom kort, med att till exempel bolag ska kunna exportera kvitton på begagnade inköp till bokföringen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil