[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Ny tjänst för kvitton vid begagnat-handel

Foto MostPhotos
Ekvitta är det nya verktyget för digital kvittohantering med en patenterad lösning via mobilt bank-ID. Det ska ge trygghet vid handel med begagnat.

När Erik Tönnäng skulle köpa en begagnad cykel en januarikväll och blev lurad saknade han en lösning som skulle innebära mer trygghet vid köp av begagnad handel.

Nu har han utvecklat verktyget Ekvitta för digital kvittohantering med en patenterad lösning via mobilt bank-ID.

– Efter cykelköpet där jag blev lurad tänkte jag att det borde finnas en lösning för tryggare begagnathandel. Dels ville jag åt ett kvitto som bekräftade vad som var överenskommet och dels något som så gott som möjligt kan säkerställa att en produkt inte är stulen, säger Erik Tönnäng om sin lösning.

– För att använda Ekvitta behöver man använda mobilt BankID och därmed noteras namn och personnummer, jag tror inte att man är lika benägen att sälja stulna saker när dessa uppgifter behöver anges, säger Erik Tönnäng.

Ekvitta är en tjänst för digitala kvitton på andrahandsmarknaden. Förutom att skapa kvitton tillhandahåller appen även lagring av kvitton.

Det finns även möjlighet att spara info om ens produkt, med bilder och nödvändiga uppgifter som skulle kunna underlätta vid till exempel försäkringsärenden.

Än så länge är tjänsten endast anpassad för handel mellan privatpersoner. Men Erik Tönnäng har långt utvecklade planer att utveckla appen inom kort, med att till exempel bolag ska kunna exportera kvitton på begagnade inköp till bokföringen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil