Hälften av de unga skippar frukost ibland

Hälften av de unga skippar frukost ibland
Foto: Valio
I nya Magrapporten från Valio säger hälften av de unga svarande att de äter frukost varje dag, en markant minskning under det senaste året.

I nya Magrapporten från Valio säger hälften av de unga svarande att de äter frukost varje dag, en markant minskning under det senaste året.

Svenskars matvanor har förändrats det senaste året. Fler unga hoppar över frukosten och varannan ung kvinna dricker sin måltid åtminstone några gånger i månaden. 
Det enligt svaren i nya Magrapporten 2021 från Valio, som bland annat baserar sig på en undersökning utförd av Kantar Sifo för Valio.

Undersökningen visar att en av fem unga som svarar i undersökningen har minskat sitt frukostätande det senaste året.
Endast hälften av de unga – 16-24 år – i undersökningen äter frukost varje dag.

– Vi ser tydligt i Magrapporten 2021 att pandemin har gjort att vi fått andra vanor och det har också haft positiv inverkan på stressnivå hos en del av oss, kommenterar Robert Brummer, professor vid Örebro universitetet-
– Nu när vi sakta öppnar upp samhället och vardagen blir mer som förr är det viktigt att inte låta vardagsstressen ta över. För att hålla en stressad mage i schack är det viktigt att äta regelbundet, hälsosamt och att inte slarva med frukosten, tillägger Brummer.

Läs mer om Magrapporten i printmagasinet, Butikstrender 6/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil