Ny Willys-butik öppnar i västra Lund 2026

Så ska det se ur när Willys öppnar på Väster i Lund 2026. Foto: Pressbild Willys
Willys tänker öppna ytterligare en butik i Lund. Det blir i kvarteret Ornitologen på Väster med planerad invigning under våren 2026.

Willys fortsätter sin expansion i Skåne, denna gång med en ny butik i Lund. Den nya butiken blir en del av ett nytt stadsdelscentrum i kvarteret Ornitologen på Väster. Planerad öppning är våren 2026, meddelar företaget.

På Väster i Lund ligger området Lövsångaren 5, byggt 1978. Genom att riva ett gammalt parkeringshus och en lägre servicebyggnad gör Lunds kommunfastighet AB, LKF, plats i området för ytterligare 129 hyreslägenheter, ett nytt underjordiskt garage samt en lokal för en Willys Hemma-butik. 
Arbetet planeras att starta första kvartalet i år och byggstart väntas i höst.

Etableringen innebär att Willys ytterligare stärker sin närvaro i Skåne. Butiken, som får en yta på drygt 800 kvadratmeter, blir den andra Willys Hemma-butiken i Lund. 
Det finns sedan tidigare en Willys Hemma-butik i centrala Lund och även en större Willys-butik i norra delen av staden.

I spåren av de senaste årens prisökningar ligger etableringen av den nya butiken rätt i tiden.
– Vi ser att vårt koncept med låga priser och ett brett sortiment med mycket att välja på är väldigt efterfrågat, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys.

Enligt LKF kommer den nya kvartersbutiken att bidra med rörelse och ett rikt stadsliv. 
Butiken kommer också att genom sina öppettider från tidig morgon till sen kväll hjälpa till att skapa ökad trygghet i området.Nyetableringen av Willys Hemma-butiken i Lund kommer att innebära omkring 20 nya arbetstillfällen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil