Äter kosttillskott men behöver inte?

Äter kosttillskott men behöver inte?
Foto: Apotek Hjärtat
58 procent av de svarande i en undersökning säger att de använder kosttillskott – men mindre än hälften av dem vet om de egentligen behöver göra det.

58 procent av de svarande i en undersökning säger att de använder kosttillskott – men mindre än hälften av dem vet om de egentligen behöver göra det.

Det är Apotek hjärtat som låtit Sifo göra en undersökning kring hur vi använder kosttillskott.
Resultaten bland de 2 300 svarande är tydliga. En majoritet av dem – 58 procent – använder kosttillskott men av de som gör det är 47 procent osäkra på om de egentligen behöver kosttillskotten.

Dessutom är det i grunden så att en stor majoritet av oss tror att vi får vad vi behöver via det vi äter.
I den här undersökningen säger 81 procent av de svarande att de tror att de får i sig de näringsämnen de behöver genom kosten

– För många räcker det med att äta allsidigt för att få i sig de näringsämnen som kroppen behöver, men ibland kan man behöva lite hjälp på traven. Det kan handla om tillskott med folsyra och järn i samband med graviditet, eller extra kalcium som fyller på depåerna när man blir äldre, kommenterar Apotek hjärtats chefsapotekare Annika Svedberg.

– Väljer du bort viss kost eller är matallergiker kan det vara bra att komplettera med extra omega-3 eller specifika vitaminer eller mineraler för att säkra att du får i dig det du behöver för att må bra, tillägger hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil