Äter kosttillskott men behöver inte?

Äter kosttillskott men behöver inte?
Foto: Apotek Hjärtat
58 procent av de svarande i en undersökning säger att de använder kosttillskott – men mindre än hälften av dem vet om de egentligen behöver göra det.

58 procent av de svarande i en undersökning säger att de använder kosttillskott – men mindre än hälften av dem vet om de egentligen behöver göra det.

Det är Apotek hjärtat som låtit Sifo göra en undersökning kring hur vi använder kosttillskott.
Resultaten bland de 2 300 svarande är tydliga. En majoritet av dem – 58 procent – använder kosttillskott men av de som gör det är 47 procent osäkra på om de egentligen behöver kosttillskotten.

Dessutom är det i grunden så att en stor majoritet av oss tror att vi får vad vi behöver via det vi äter.
I den här undersökningen säger 81 procent av de svarande att de tror att de får i sig de näringsämnen de behöver genom kosten

– För många räcker det med att äta allsidigt för att få i sig de näringsämnen som kroppen behöver, men ibland kan man behöva lite hjälp på traven. Det kan handla om tillskott med folsyra och järn i samband med graviditet, eller extra kalcium som fyller på depåerna när man blir äldre, kommenterar Apotek hjärtats chefsapotekare Annika Svedberg.

– Väljer du bort viss kost eller är matallergiker kan det vara bra att komplettera med extra omega-3 eller specifika vitaminer eller mineraler för att säkra att du får i dig det du behöver för att må bra, tillägger hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil