Matlust kopplas till FN-möte om livsmedel

Matlust kopplas till FN-möte om livsmedel
Foto: Matlust
Södertälje kommun och det framgångsrika projektet Matlust bli nu värd för en region dialog kopplad till FN:s toppmöte om livsmedelssystem senare i år.

Södertälje kommun och det framgångsrika projektet Matlust bli nu värd för en region dialog kopplad till FN:s toppmöte om livsmedelssystem senare i år.

Södertälje kommun och projektet Matlust blir värd för en regional dialog kopplad till FN:s toppmöte om livsmedelssystem Food Systems Summit 2021.
Södertälje kommun och Matlust ska stå värd för en regional dialog den 24 mars, som utgör en del av förberedelserna inför toppmötet i september.

Samtliga medlemsländer har uppmanats att arrangera nationella och regionala dialogmöten om hållbara livsmedelssystem som förberedelse inför toppmötet.
Södertälje kommun och Matlust står värd för en regional dialog, som tillsammans med Härnösands kommuns regionala dialog och Regeringskansliets nationella dialog från 25 januari ska rapporteras som en del av förberedelserna inför FN:s toppmöte.

– Södertälje kommun har en lång tradition av att arbeta med hållbara livsmedel och vi gläds åt att bidra till FN:s toppmöte genom att arrangera denna regionala dialog, säger Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande (s) i Södertälje.

– Vi ser förstås detta som ett kvitto på att både Matlust och Södertälje kommun gör viktiga och uppskattade saker för omställningen till ett mer hållbart livsmedelssystem. Nu ska vi nyttja det stora nätverk vi har för att skapa en konstruktiv och framåtriktad dialog den 24 mars, säger Sara Jervfors som dels är kostchef i Södertälje kommun och dels projektchef för Matlust.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil