Nytt matkasseföretag satsar på Danmark

Skärmdump Saveabl.se
Efter att ha startat i västra Sverige vill nu matkassebolaget Saveabl även få in en fot – eller en matkasse – i danska huvudstaden Köpenhamn.

Saveabl är ännu ett av de matkassebolag vi sett växa fram i Sverige de senaste åren.

Under två år har man sökt etablera sig i västra Sverige.

Nu vill man utvidga sitt revir till att även omfatta Danmarks huvudstad Köpenhamn och har därför genomfört en lanseringsvecka i Skåne och Köpenhamn.

– Vi insåg att vi var tvungna att satsa för att växa och klara av denna kristid. Köpenhamn är en bra stad för vårt koncept. Vi tror att vår målgrupp finns där utifrån att det är klimatmedvetna människor, en internationell stad och en stad med många restauranger, där många är öppna för att lägga lite mer pengar på mat, säger Jeroen Thijssen, vd för Saveabl.

Mycket av maten slängs idag på grund av överproduktion, felskick och skönhetsfel, menar Saveabl.

Matkassebolaget Saveabl tar emot mat som grossister och butiker säger nej till, vilket gör att 80 procent av deras matkassar bygger på vegetarisk ”räddad” mat.

Saveabl grundades våren 2021 av Jeroen Thijssen, Alexander Losjö Dahlström, Jesper Larsson och Emil Petzén.

Idag kan hushåll längs kuststräckan från Uddevalla till Malmö och Köpenhamn beställa Saveabls matkasse, men också hela Västra Götaland, Halland och några kommuner i Småland.

Under de närmaste månaderna är planen att lansera i Stockholm.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil