Rekordomsättning men även en rekordförlust

Rekordomsättning men även en rekordförlust
Foto: Mathem
Rekord i omsättning men även rekordstor förlust. Det handlar om Mathem som säljer för större belopp än någonsin men går med ännu större förlust.

Rekord i omsättning men även rekordstor förlust. Det handlar om Mathem som säljer för större belopp än någonsin men går med ännu större förlust.

Under pandemin har e-mathandeln exploderat och även de tidigare etablerade matkasseföretagen har sett goda tider komma när allt fler beställt kassar.
För Mathems del visar nu bokslutet för 2020 att bolaget ökade omsättningen från 1,5 till 2,3 miljarder kr.

Pandemins betydelse syns inte minst i att direktleveranser till kund under mars-december 2020 växte med inte mindre än 105 procent.
Samtidigt krävde det en stor satsning för att möta efterfrågan och det är ett av skälen till att Mathem inte bara redovisar en rekordomsättning utan även en rekordförlust.

2020 gav en förlust för företaget på hela 471 miljoner kr.
Det kan jämföras med ett minus på 340 miljoner kr året innan, 2019.

Den stora efterfrågan gjorde att man öppnade ett nytt lager i Veddesta utanför Stockholm och flyttade till större lokaler i Göteborg under året.
Man har även tecknat ett hyreskontrakt för ett nytt och större lager i Larsboda, Stockholm.

Tillväxten har fortsatt under 2021, skriver matkasseföretaget som dock räknar med att fortsätta gå back och förlora pengar under 2021 även om resultatet kommer att ”kontinuerligt förbättras”, som man skriver.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil