Rekordomsättning men även en rekordförlust

Rekordomsättning men även en rekordförlust
Foto: Mathem
Rekord i omsättning men även rekordstor förlust. Det handlar om Mathem som säljer för större belopp än någonsin men går med ännu större förlust.

Rekord i omsättning men även rekordstor förlust. Det handlar om Mathem som säljer för större belopp än någonsin men går med ännu större förlust.

Under pandemin har e-mathandeln exploderat och även de tidigare etablerade matkasseföretagen har sett goda tider komma när allt fler beställt kassar.
För Mathems del visar nu bokslutet för 2020 att bolaget ökade omsättningen från 1,5 till 2,3 miljarder kr.

Pandemins betydelse syns inte minst i att direktleveranser till kund under mars-december 2020 växte med inte mindre än 105 procent.
Samtidigt krävde det en stor satsning för att möta efterfrågan och det är ett av skälen till att Mathem inte bara redovisar en rekordomsättning utan även en rekordförlust.

2020 gav en förlust för företaget på hela 471 miljoner kr.
Det kan jämföras med ett minus på 340 miljoner kr året innan, 2019.

Den stora efterfrågan gjorde att man öppnade ett nytt lager i Veddesta utanför Stockholm och flyttade till större lokaler i Göteborg under året.
Man har även tecknat ett hyreskontrakt för ett nytt och större lager i Larsboda, Stockholm.

Tillväxten har fortsatt under 2021, skriver matkasseföretaget som dock räknar med att fortsätta gå back och förlora pengar under 2021 även om resultatet kommer att ”kontinuerligt förbättras”, som man skriver.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil