Rekordomsättning men även en rekordförlust

Rekordomsättning men även en rekordförlust
Foto: Mathem
Rekord i omsättning men även rekordstor förlust. Det handlar om Mathem som säljer för större belopp än någonsin men går med ännu större förlust.

Rekord i omsättning men även rekordstor förlust. Det handlar om Mathem som säljer för större belopp än någonsin men går med ännu större förlust.

Under pandemin har e-mathandeln exploderat och även de tidigare etablerade matkasseföretagen har sett goda tider komma när allt fler beställt kassar.
För Mathems del visar nu bokslutet för 2020 att bolaget ökade omsättningen från 1,5 till 2,3 miljarder kr.

Pandemins betydelse syns inte minst i att direktleveranser till kund under mars-december 2020 växte med inte mindre än 105 procent.
Samtidigt krävde det en stor satsning för att möta efterfrågan och det är ett av skälen till att Mathem inte bara redovisar en rekordomsättning utan även en rekordförlust.

2020 gav en förlust för företaget på hela 471 miljoner kr.
Det kan jämföras med ett minus på 340 miljoner kr året innan, 2019.

Den stora efterfrågan gjorde att man öppnade ett nytt lager i Veddesta utanför Stockholm och flyttade till större lokaler i Göteborg under året.
Man har även tecknat ett hyreskontrakt för ett nytt och större lager i Larsboda, Stockholm.

Tillväxten har fortsatt under 2021, skriver matkasseföretaget som dock räknar med att fortsätta gå back och förlora pengar under 2021 även om resultatet kommer att ”kontinuerligt förbättras”, som man skriver.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil