Österlenkryddor vände pandemin till framgång

Österlenkryddor vände pandemin till framgång
Foto: Österlenkryddor / Facebook
Pandemin fick Österlenkryddor att tappa stora delar av omsättningen. Då satsade man på ett nytt spår och nu anställer man och utökar personalstyrkan.

Pandemin fick Österlenkryddor att tappa stora delar av omsättningen. Då satsade man på ett nytt spår och nu anställer man och utökar personalstyrkan.

Pandemin gjorde att skånska Österlenkryddor, som många andra, hamnade i ett krisläge. Företagets butik hade en stor del av sin omsättning via turistbussar som stannade till.
När pandemin slog till försvann detta, inte minst eftersom många av bussresorna som passerade var pensionärsresor, det vill säga riskgruppsmänniskor.

Ägaren C S Persåkre fick förbereda personalen på risken för uppsägning och han planerade en som dessbättre inte blev av.
Istället utökade man sortimentet i butiken till även färskvaror och utbildade personalen i försäljning.

– Vi hade sedan tidigare jobbat i ett projekt som hette Tillväxt syd där vi förberedde oss för tillväxt genom att vara starka på olika ben. Vi hade skaffat en avancerad certifiering så vi kunde sälja till dagligvaruhandeln och där gick det bra. I pandemin blev det lilla benet vårt starka ben. Vår nätbutik ökade också 116 procent, säger Persåkre till sydsvenskan.se.

Nu har man fått in kryddorna på Coop och lokalt hos Ica men även i andra butiker.
Dessutom har man återförsäljare i Danmark, Tyskland och Finland samt satsar på Polen.
En investering i en rensmaskin för kryddor har dessutom mångdubblat kapaciteten och gjort satsningar på större volymer möjliga.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil