Österlenkryddor vände pandemin till framgång

Österlenkryddor vände pandemin till framgång
Foto: Österlenkryddor / Facebook
Pandemin fick Österlenkryddor att tappa stora delar av omsättningen. Då satsade man på ett nytt spår och nu anställer man och utökar personalstyrkan.

Pandemin fick Österlenkryddor att tappa stora delar av omsättningen. Då satsade man på ett nytt spår och nu anställer man och utökar personalstyrkan.

Pandemin gjorde att skånska Österlenkryddor, som många andra, hamnade i ett krisläge. Företagets butik hade en stor del av sin omsättning via turistbussar som stannade till.
När pandemin slog till försvann detta, inte minst eftersom många av bussresorna som passerade var pensionärsresor, det vill säga riskgruppsmänniskor.

Ägaren C S Persåkre fick förbereda personalen på risken för uppsägning och han planerade en som dessbättre inte blev av.
Istället utökade man sortimentet i butiken till även färskvaror och utbildade personalen i försäljning.

– Vi hade sedan tidigare jobbat i ett projekt som hette Tillväxt syd där vi förberedde oss för tillväxt genom att vara starka på olika ben. Vi hade skaffat en avancerad certifiering så vi kunde sälja till dagligvaruhandeln och där gick det bra. I pandemin blev det lilla benet vårt starka ben. Vår nätbutik ökade också 116 procent, säger Persåkre till sydsvenskan.se.

Nu har man fått in kryddorna på Coop och lokalt hos Ica men även i andra butiker.
Dessutom har man återförsäljare i Danmark, Tyskland och Finland samt satsar på Polen.
En investering i en rensmaskin för kryddor har dessutom mångdubblat kapaciteten och gjort satsningar på större volymer möjliga.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil