”Historiskt starkt” för Lantmännen

Per Olof Nyman, vd för Lantmännen, kan räkna hem ett ”historiskt starkt resultat”. | Foto: Lantmännen
Ett bra resultat, faktiskt det bästa någonsin. Det handlar om Lantmännen som landar en vinst på drygt 1,3 miljarder kr för årets åtta första månader.

Lantmännens resultat för årets första åtta månader, efter finansiella poster och justerat för jämförelsestörande poster, uppgår till 1 320 miljoner kr – en signifikant förbättring jämfört med förra årets resultat på 1 090 miljoner kr för samma period.

– Resultatet för de två första tertialen 2020 är Lantmännens högsta någonsin. Det är glädjande att kunna leverera ett så starkt resultat trots den pågående coronapandemin och en svagare världsekonomi, säger Lantmännens vd och koncernchef Per Olof Nyman.
– Alla våra divisioner och affärsområden har snabbt och distinkt genomfört nödvändiga åtgärder för att hantera påverkan från coronautbrottet. Dessutom utgör vår breda affärsportfölj en styrka i oroliga tider, påpekar Nyman.

– Det är fortsatt mycket svårt att bedöma vilka de totala sociala och ekonomiska följderna av coronapandemin blir, men jag känner mig trygg i att Lantmännen som företag kommer att fortsätta stå stadigt, säger koncernchefen.
– Vi har en stark finansiell ställning, genererar ett bra kassaflöde och levererar ett historiskt högt resultat. Sammantaget innebär det att vi har goda förutsättningar för att uppnå en hög återbäring och efterlikvid till våra medlemmar även för helåret 2020, säger Per Olof Nyman.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil