Paulig investerar i alternativa aromer

Marika King chef för Pinc | Foto Pressbild
Paulig investerar i start up för alternativa aromer. Det handlar om Evodiabio och det naturliga humlearomet Yops.

Det är via sitt riskkapitalbolag Pinc som Paulig nu investerar i den danska startupen Evodiabio.
Evodiabio sysslar med att återuppfinna produktion av naturliga aromer och förbereder nu en lansering av naturliga humlearomer som ska användas i alkoholfri öl.

– Vågen av alternativa ingredienser har bara börjat och vi ser fram emot att se vad detta team och denna teknik kan göra. Det har så otroligt mycket potential, inte bara genom att spara på planetens resurser, utan processen i sig möjliggör också ett mycket lovande business case för kunden, säger Marika King, chef för Pinc. 

Det första produktsortimentet som utvecklats och produceras av Evodiabio är Yops, en mer hållbar humlearom för användning i alkoholfri öl. 

– Alla som brygger alkoholfri öl vet hur svårt det är att få rätt smak. Med Yops gör vi det möjligt att njuta av god smak utan att utarma naturresurserna. Vi riktar först in oss på bryggeribranschen, men på sikt vill vi revolutionera en lång rad branscher, såsom de för livsmedel, parfym och kosmetika. Vi erbjuder en skalbar väg framåt och löser marknadens behov av fler naturliga molekyler, säger Camilla Kloss Fenneberg, vd på Evodiabio.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil