Säljer butiken men vill hitta rätt köpare

Säljer butiken men vill hitta rätt köpare
Foto: Handlarn Rötviken / Facebook
Gränshandelsbutiken Handlarn i Rötviken är ute för försäljning och just nu utannonserad på Blocket. Samtidigt letar man efter rätt profil på ny ägare.

Gränshandelsbutiken Handlarn i Rötviken är ute för försäljning och just nu utannonserad på Blocket. Samtidigt letar man efter rätt profil på ny ägare.

En anställd och i övrigt ideella krafter är det som – under periodvis tuffa villkor – drivit upp butiken Handlarn i Rötviken, en butik som tillhör kedjan med samma namn.
Rötviken ligger ett par mil från norska gränsen och har förstås även att det skälet haft det tuffare pandemiåret 2020.

Nu ska i vilket fall butiken säljas och de som står bakom den har lagt ut en annons på Blocket.
– Det fanns med i vår femårsplan från början att vi skulle släppa den när den gick så pass bra att någon kunde leva på den och driva den vidare. Där är vi nu, berättar Astrid Lönn-Jern för Länstidningen.

Handlarn i Rötviken säljer dagligvaror, lokala varor i stor omfattning och souvenirer. Man är även ombud för Apoteket, Svenska spel och Systembolaget samt sysslar med turistinformation.
Någon ny ägare är ännu inte klar men man vill att det ska vara en ägare med rätt profil och känsla för bygden.

– Vi säljer vårt livsverk, och det gör man inte till vem som helst, säger Astrid Lönn-Jern till lokaltidningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil