Vill slå hål på myter om diabetes

I sommar kommer Ica att informera om typ 1 diabetes och Barndiabetesfonden på sina mjölkpaket. | Foto av GEORGE DESIPRIS
I sommar kommer Ica att informera om typ 1 diabetes och Barndiabetesfonden på sina mjölkpaket. Sedan i höstas samarbetar Ica-stiftelsen med fonden.

Sedan september 2019 samarbetet Ica-stiftelsen med Barndiabetesfonden. Ica-stiftelsen vill bland annat bidra till att slå hål på myter kring mat och livsstil kopplade till typ 1-diabetes.
Till det syftet ska såväl sociala medier som utrymmet på Icas egna mjölkpaket nyttjas.

Denna måndag, 1 juni, är för övrigt Mjölkens dag.
– Då passar vi på att berätta att ett glas mjölk kan rädda liv, skriver fonden i en pressrelease.
Barndiabetesfonden hoppas få stor spridning på sitt arbete via samarbetet med Ica.

Mjölkpaketen blir i sommar en central källa till att informera om typ 1-diabetes och Barndiabetesfonden.
Med start ungefär vecka 22 och 20 veckor framåt ska Ica lyfta information och  myter kring denna typ av diabetes på mjölkpaketen.

Fakta/Typ 1-diabetes
Typ 1 diabetes är en autoimmun sjukdom där kroppens eget immunförsvar angripit cellerna i bukspottskörteln och förstört dem så att de inte längre kan tillverka insulin. Varför detta sker vet man inte och man vet heller inte varför typ 1 diabetes ökar.
Över 900 barn och minst lika många vuxna insjuknar varje år vilket gör sjukdomen till den absolut vanligaste livshotande sjukdom som drabbar barn. Trots modern teknik och allra bästa behandlingar leder typ 1 diabetes alldeles för ofta till dödliga följdsjukdomar och förkortad livslängd.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil