Planerar att sluta sälja cigaretter

Arkivbild MostPhotos
Pressbyrån och 7-Eleven tar ett stort steg mot att främja hälsa och hållbarhet genom att fasa ut försäljningen av cigaretter. Beslutet innebär att företagen strävar efter ett totalt försäljningsstopp av cigaretter på sikt.

I ett försök att bidra till en hälsosammare och mer hållbar framtid har kedjorna Pressbyrån och 7-Eleven beslutat att fasa ut sin försäljning av cigaretter. Från och med år 2026 kommer Reitan Convenience, som är franchisegivare för dessa kiosker, att sluta ta in nya cigarettprodukter eller varumärken. Målet är att helt avsluta försäljningen av cigaretter, enligt Reitans Sverige-vd Anna Wallenberg.

Wallenberg betonar de välkända riskerna med tobaksrökning, både för hälsan, miljön och arbetsförhållandena i produktionen. Hon nämner också att vissa länder, såsom Storbritannien och Nya Zeeland, överväger förbud mot tobaksprodukter för unga.

Även om 54 procent av tobaksförsäljningen hos kedjorna för närvarande kommer från cigaretter, medan resten kommer från snus och andra rökfria alternativ, har försäljningen av cigaretter stadigt minskat under de senaste åren. Trots att beslutet kan väcka reaktioner bland kunderna tror Wallenberg att det på lång sikt kommer att ses som positivt, med en förhoppning om att konsumtionen av cigaretter kommer att minska och att produkterna till sist försvinner från marknaden.

Utöver cigaretterna kommer även produkter som innehåller palmolja att fasas ut från kioskerna från och med år 2027. Wallenberg påpekar att detta beslut är en del av deras strävan efter hållbarhet och hälsa, och att de har en nära dialog med leverantörer för att utforska alternativ till palmolja i deras produkter. Vilka produkter som eventuellt kommer att tas bort från sortimentet är ännu inte klart.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil