[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Postnord redovisar högsta årsvinsten

Goda tider för Postnord? I vart fall den högsta vinsten hittills. Foto: Pressbild Postnord
Postnord redovisar sin hittills högsta årsvinst sedan sammanslagningen 2009. ”Ett historiskt starkt år”, säger koncernchefen om 2021.

En nettoomsättning på 40,7 miljarder kr, en vinst på 2,48 miljarder kr och ökade paketvolymer men minskade brevvolymer.
Så ser i sammanfattning Postnords 2021 ut och det är koncernchefen Annemarie Gardshol nöjd med.

– Sett till helåret 2021 är det glädjande att konstatera att vi levererar det högsta årsresultatet sedan Postnord bildades 2009. Det förklaras främst av en väldigt stark paketaffär med exceptionellt höga volymer under året som helhet till följd av stark e-handel i pandemins spår, är koncernchefens kommentar.

PostNords koncernchef Annemarie Gardshol | Foto: Pressbild

– Vi fortsätter att förstärka paketaffären genom investeringar i våra terminaler och utrullning av ytterligare 3 000 paketboxar under 2021. I det fjärde kvartalet stärkte vi hemleveranserbjudandet i Sverige ytterligare genom garanterad hemleverans av varubrev (vår brevtjänst för mindre paket till dörren), tillägger Annemarie Gardshol och konstaterar för att travestera en svensk kung att folkets kärlek är Postnords belöning;
– Det är glädjande att konstatera att sedan slutet av året är såväl Postnord i Sverige som i Danmark det varumärke inom branschen som konsumenter anser har högst attraktionskraft.– Vi fortsätter också arbetet med att sänka kostnaderna samt höja produktiviteten i samtliga produktionssteg för att säkra vår fortsatta konkurrenskraft, lovar också koncernchefen om någon skulle ha tvivlat på den saken.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil