Arla gör en ny stor ekosatsning i Götene

Arla gör en ny stor ekosatsning i Götene
Här, i Götene, investerar nu Arla ytterligare 300 miljoner kr i en framtidssatsning. Foto: Pressbild
Arla satsar ytterligare 300 miljoner kr i Götene genom att investera i ekoproduktionen vilket man ser som en stor framtidssatsning hos mejerijätten.

Arla satsar ytterligare 300 miljoner kr i Götene genom att investera i ekoproduktionen vilket man ser som en stor framtidssatsning hos mejerijätten.

Arla fortsätter att framtidssäkra mejeriet i Götene och investerar ytterligare 300 miljoner kronor i mejeriet, utöver de 95 miljoner kronor som redan beslutats under 2021.
Investeringarna innebär att mejeriets kapacitet för hantering av ekomjölk fördubblas och bidrar till att Arla kan utöka det ekologiska sortimentet, samtidigt som modernare system säkrar produktionen.

Investeringen är den största som gjorts på ett Arlamejeri sedan Götenes ostlager Alexander byggdes för 20 år sedan och visar på den viktiga roll mejeriet i Götene har, menar Arla.

– Vi ser hela tiden över hur vi kan framtidssäkra mejeriet, hitta grönare och bättre lösningar för att kunna leverera goda och hållbara produkter till hela landet. Varje dag gör våra ägare, bönderna, ett otroligt arbete på gårdarna och med den här investeringen kan vi bidra till en fortsatt tillväxt för det ekologiska sortimentet, säger Marika Lifbom, mejerichef för Arla Götene.

Investeringen innebär bland annat att mejeriet kommer byggas ut för att göra plats för fler mjölktankar för att kunna ta tillvara större volymer av den ekologiska mjölken.
Mejeriets kapacitet för att hantera ekomjölk kommer att dubbleras och gå från att kunna ta vara på en dags mjölkproduktion, till att kunna hantera två dagars mjölkproduktion.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Annons

Ring eller maila oss

[email protected]

0703451200