Arla gör en ny stor ekosatsning i Götene

Arla gör en ny stor ekosatsning i Götene
Här, i Götene, investerar nu Arla ytterligare 300 miljoner kr i en framtidssatsning. Foto: Pressbild
Arla satsar ytterligare 300 miljoner kr i Götene genom att investera i ekoproduktionen vilket man ser som en stor framtidssatsning hos mejerijätten.

Arla satsar ytterligare 300 miljoner kr i Götene genom att investera i ekoproduktionen vilket man ser som en stor framtidssatsning hos mejerijätten.

Arla fortsätter att framtidssäkra mejeriet i Götene och investerar ytterligare 300 miljoner kronor i mejeriet, utöver de 95 miljoner kronor som redan beslutats under 2021.
Investeringarna innebär att mejeriets kapacitet för hantering av ekomjölk fördubblas och bidrar till att Arla kan utöka det ekologiska sortimentet, samtidigt som modernare system säkrar produktionen.

Investeringen är den största som gjorts på ett Arlamejeri sedan Götenes ostlager Alexander byggdes för 20 år sedan och visar på den viktiga roll mejeriet i Götene har, menar Arla.

– Vi ser hela tiden över hur vi kan framtidssäkra mejeriet, hitta grönare och bättre lösningar för att kunna leverera goda och hållbara produkter till hela landet. Varje dag gör våra ägare, bönderna, ett otroligt arbete på gårdarna och med den här investeringen kan vi bidra till en fortsatt tillväxt för det ekologiska sortimentet, säger Marika Lifbom, mejerichef för Arla Götene.

Investeringen innebär bland annat att mejeriet kommer byggas ut för att göra plats för fler mjölktankar för att kunna ta tillvara större volymer av den ekologiska mjölken.
Mejeriets kapacitet för att hantera ekomjölk kommer att dubbleras och gå från att kunna ta vara på en dags mjölkproduktion, till att kunna hantera två dagars mjölkproduktion.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil