Rätten stoppar privat hemleverans av sprit

Skål - Appen som inte längre får köra hem. | Foto Skärmavbild
Hovrätten stoppar slutgiltigt den hemleveransapp som ville utmana Systembolaget genom att vägra initiativtagaren prövningstillstånd för överklagan.

Den amerikan som för ett par år sedan utvecklade appen Skål, vilken erbjöd hemkörning av alkohol i Stockholmsregionen, är nu slutgiltigt stoppad.

Mannen bakom appen erbjöd hemkörning av alkohol inom ett par timmar men Systembolaget kontaktade honom snabbt och krävde att han skulle dra tilbaka appen som stred mot alkohollagen.

När appen ändå inte togs bort hamnade ärendet i tingsrätten och den gick på Systembolagets linje.

När Skål ändå inte försvann gick fallet till tingsrätten, som gick på Systembolagets linje.
– Vi välkomnar den tydliga domen från Stockholms tingsrätt som finner att verksamheten strider mot alkohollagen och som tydliggör att det är olagligt att tjäna pengar på att agera mellanhand mellan Systembolaget och konsumenterna, på det sätt som Skål AB har gjort, sade Systembolagets chefsjurist Anna Domander till DN då.

Appföreträdaren och hans advokat förklarade då att de skulle överklaga domen till tingsrätten men nu kommer beskedet att hovrätten håller med tingsrätten och inte tar upp fallet till ny prövning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil