Svårt att sälja saluhallen

Östermalmshallen är färdigrenoverad och återinvigningsklar. Men trots att man jobbat på det sedan oktober finns ingen köpare till den tillfälliga hall som vikarierat sedan april 2016.

Östermalmshallen byggdes redan 1888 men har i nuläget varit stängd sedan april 2016 för att totalrenoveras.
Den uppgraderingen av den är numera klar efter en prislapp som till slut landade uppemot miljarden.

Om en dryg vecka, 5 mars för att vara exakt, är det återinvigning av den uppfräschade hallen och därmed blir provisoriet tomt och ledigt – men Stockholms kommun som äger det vill ha den i så fall inte tillfälliga saluhallen kvar och på plats.

Sedan oktober har man försökt sälja hallen som under tiden den vikarierat för originalhallen haft 2,4 miljoner besökare per år och beskrivs som ”en formidabel succé”.
Succén har dock uppenbarligen inte varit formidabel nog för att locka någon att köpa den för 27,5 miljoner kr, den prislapp som Stockholms kommun satt på fastigheten.

Två gånger har staden förlängt anbudstiden på hallen men utan att få in några bud man anser sig kunna acceptera.
Nu flaggar kommunen för att sänka priset för att gå i mål i diskussionen om försäljning med någon av de intressenter man ändå har på fastigheten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil