Svårt att sälja saluhallen

Östermalmshallen är färdigrenoverad och återinvigningsklar. Men trots att man jobbat på det sedan oktober finns ingen köpare till den tillfälliga hall som vikarierat sedan april 2016.

Östermalmshallen byggdes redan 1888 men har i nuläget varit stängd sedan april 2016 för att totalrenoveras.
Den uppgraderingen av den är numera klar efter en prislapp som till slut landade uppemot miljarden.

Om en dryg vecka, 5 mars för att vara exakt, är det återinvigning av den uppfräschade hallen och därmed blir provisoriet tomt och ledigt – men Stockholms kommun som äger det vill ha den i så fall inte tillfälliga saluhallen kvar och på plats.

Sedan oktober har man försökt sälja hallen som under tiden den vikarierat för originalhallen haft 2,4 miljoner besökare per år och beskrivs som ”en formidabel succé”.
Succén har dock uppenbarligen inte varit formidabel nog för att locka någon att köpa den för 27,5 miljoner kr, den prislapp som Stockholms kommun satt på fastigheten.

Två gånger har staden förlängt anbudstiden på hallen men utan att få in några bud man anser sig kunna acceptera.
Nu flaggar kommunen för att sänka priset för att gå i mål i diskussionen om försäljning med någon av de intressenter man ändå har på fastigheten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil