Löfbergs satsar helt plastfritt

Josefine Nilsson, projektansvarig hos Löfbergs, visar den nya helt plastfria muggen. | Foto: Pressbild
Löfbergs satsar på helt plastfria engångsmuggar som alltså kan materialåtervinnas helt. Nu fasas de nya muggarna in under våren 2021.

De flesta engångsmuggar innehåller fortfarande en plastbarriär som gör muggarna svårare att återvinna på rätt sätt men nu har Löfbergs hittat en helt plastfri lösning som kan materialåtervinnas till 100 procent.
Den nya muggen fasas in på Löfbergs under våren 2021 och är en del i arbetet att bidra till en cirkulär omställning inom kaffebranschen.

– Varje år använder vi och våra kunder drygt nio miljoner engångsmuggar. Det betyder att vi kan göra stor skillnad genom vilket material vi väljer, säger Josefine Nilsson som är projektansvarig hos Löfbergs.
– Nyckeln är att hitta klimatsmarta lösningar som fungerar bra för både oss och våra kunder och det har vi lyckats med här, konstaterar hon.

Löfbergs mål är att bli 100 procent cirkulära och det här ser man som ett steg i den riktningen.
– Det handlar alltså både om att ställa om till nya, förnybara material och att minska användningen av engångsmaterial. När vi lyckas med det kommer vi att minska vår klimatpåverkan avsevärt, påpekar Josefine Nilsson.

Fakta/Löfbergs nya pappmugg
100 % plastfri
100 % materialåtervinningsbar
Återvinns som papper
Industriellt nedbrytbar och komposterbar
Fasas in under våren 2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil