Löfbergs satsar helt plastfritt

Josefine Nilsson, projektansvarig hos Löfbergs, visar den nya helt plastfria muggen. | Foto: Pressbild
Löfbergs satsar på helt plastfria engångsmuggar som alltså kan materialåtervinnas helt. Nu fasas de nya muggarna in under våren 2021.

De flesta engångsmuggar innehåller fortfarande en plastbarriär som gör muggarna svårare att återvinna på rätt sätt men nu har Löfbergs hittat en helt plastfri lösning som kan materialåtervinnas till 100 procent.
Den nya muggen fasas in på Löfbergs under våren 2021 och är en del i arbetet att bidra till en cirkulär omställning inom kaffebranschen.

– Varje år använder vi och våra kunder drygt nio miljoner engångsmuggar. Det betyder att vi kan göra stor skillnad genom vilket material vi väljer, säger Josefine Nilsson som är projektansvarig hos Löfbergs.
– Nyckeln är att hitta klimatsmarta lösningar som fungerar bra för både oss och våra kunder och det har vi lyckats med här, konstaterar hon.

Löfbergs mål är att bli 100 procent cirkulära och det här ser man som ett steg i den riktningen.
– Det handlar alltså både om att ställa om till nya, förnybara material och att minska användningen av engångsmaterial. När vi lyckas med det kommer vi att minska vår klimatpåverkan avsevärt, påpekar Josefine Nilsson.

Fakta/Löfbergs nya pappmugg
100 % plastfri
100 % materialåtervinningsbar
Återvinns som papper
Industriellt nedbrytbar och komposterbar
Fasas in under våren 2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil