Niklas Ekstedt öppnar restaurang i London

Niklas Ekstedt öppnar restaurang i London
Foto: Calle Svärding
Profilerade krögaren Niklas Ekstedt öppnar restaurang i London. Namnet blir ”Ekstedt at The Yard”, ett projekt som landar efter tre års förberedelser.

Profilerade krögaren Niklas Ekstedt öppnar restaurang i London. Namnet blir ”Ekstedt at The Yard”, ett projekt som landar efter tre års förberedelser.

Niklas Ekstedt har inte bara meriterat sig genom att kapa åt sig en Michelin-stjärna till självbetitlade restaurangen Ekstedt i Stockholm.
Han har också varit en trägen gäst inte bara i svenska utan även i brittiska matlagningsprogram och bodde som ung en tid i London med familjen.

Nu satsar han på att etablera sig på ett annat sätt i den brittiska huvudstaden. Det gör han med en egen restaurang.
I september öppnar han ”Ekstedt at The Yard” som ryms i en del av Scotland Yards gamla högkvarter.

Projektet har tagit tre år att få ihop, berättar Niklas Ekstedt för dn.se, men har då även försenats, som så mycket annat, av coronapandemin.
Nu blir det ändå av och på menyn kommer man att arbeta med vilt från Skottland vid sidan av exempelvis fisk, skaldjur, krabba och grönsaker från södra England.

Niklas Ekstedt säger till dn.se att han ser fram emot att få visa upp en annan och icke så belyst del av svensk och nordisk kultur i London.
– Vi har en lång tradition av att synas på teatrar, i tv med kriminalserier och även inom musik. Men nordisk mat har inte riktigt visats upp i samma utsträckning som våra andra kulturer, konstaterar kocken.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil