Papperssugrör nu även för Capri-Sun

Papperssugrör nu även för Capri-Sun
Nu går även Capri-Sun över till papperssugrör och spar på plasten. Illustration: Capri-Sun och Coca-Cola
Capri-Sun tar bort sina plastsugrör och ersätter dem med helt återvinningsbara papperssugrör, meddelar företaget som även satsar på trädplantering.

Capri-Sun tar bort sina plastsugrör och ersätter dem med helt återvinningsbara papperssugrör, meddelar företaget som även satsar på trädplantering.

Capri-Sun tar nu bort sina plastsugrör och ersätter dessa med 100 procent återvinningsbara papperssugrör, skriver företaget i en pressrelease där man berättar att man även inleder ett samarbete med organisationen Onetreeplanted som planterar träd med ambitionen att återställa livsmiljöer för utrotningshotade vilda djur.

Capri-Sun ersätter sina sugrör av plast med sugrör av papper i samtliga europeiska länder där man finns.
Under det senaste årtiondet har den totala materialanvändningen per förpackning reducerats med 33 procent, meddelar företaget i samma pressmeddelande

Samtidigt inleds initiativet Straws for trees, tillsammans med organisationen Onetreeplanted, som syftar till att kompensera för produktionen av de nya sugrören genom att återplantera träd i Uganda. Samarbetet innebär att Capri-Sun kommer att återplantera samma antal träd som används för att tillverka de papperssugrör som behövs i försäljningen inom EU.

– På Capri-Sun är vi motiverade att göra vår del för att minimera påverkan på miljön. Vi har arbetat med de här frågorna i många år och är i en varumärkesutveckling mot en helt återvinningsbar produkt. Med vårt nya papperssugrör tar vi ett viktigt steg, säger Fatima Nitz hos Capri-Sun och Coca-Cola European Partners.

De nya papperssugrören har skapats av företagets forsknings- och utvecklingsteam och testats noggrant för att uppfylla samma hållbarhets- och hygienkrav som sin föregångare.
Sugrören tillverkas av FSC-certifierat papper och är 100 procent återvinningsbara. Efter konsumtion läggs papperssugröret i pappersåtervinningen och påsen i plaståtervinningen.
Papperssugrören kommer att användas på samtliga förpackningar om 200 ml i hela Europa under 2021.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

Medlemskampanj ska lyfta Coop

Coop lanserar en ny kampanj för att locka fler kunder och stå starka i konkurrensen med bland annat lågprisprofilerade kedjorna Lidl och Willys.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil