Coca-Cola Jordbro nu klimatneutral fabrik

Coca-Cola Jordbro nu klimatneutral fabrik
Coca-Cola i Sveriges produktionsanläggning i Jordbro är nu klimatneutral. Foto: Pressbild
Coca-Cola i Sveriges produktionsanläggning i Jordbro är nu klimatneutral, meddelar företaget. Fabriken är nu certifierad enligt Pas 2060.

Coca-Cola i Sveriges produktionsanläggning i Jordbro är nu klimatneutral, meddelar företaget. Fabriken är nu certifierad enligt Pas 2060.

Coca-Colas produktionsanläggning i Jordbro har nu certifierats enligt Pas 2060,  en internationell standard för klimatneutralitet.
Därmed blir fabriken den första produktionsanläggningen inom koncernen att certifieras, tillsammans med en spansk produktionsanläggning för vatten, Vilas del Turbón.

– Det här är resultatet av ett målmedvetet arbete som drivits av engagerade medarbetare under flera års tid och jag är otroligt stolt att Coca-Cola i Sveriges fabrik nu blivit klimatneutral, säger Coca-Colas Ana Esquius Figols.
– För oss är det här ett viktigt steg för att nå koncernens ambition om att nå netto noll utsläpp av växthusgaser i hela värdekedjan. Det har gjorts många små och stora förändringar under resan mot den här certifieringen, konstaterar Coca-Cola-direktören.

För att uppfylla alla kriterier i PAS 2060 behöver minst 95 procent av alla utsläpp relaterade till produktionsanläggningen i Jordbro inkluderas i beräkningarna.
Det omfattar allt från tillverkningen av flaskor i produktionen till hur medarbetarna transporterar sig till och från arbetsplatsen.
Utsläppsdata kopplad till produktionsanläggningen har granskats av en oberoende auktoriserad tredje part som konstaterat att verksamheten uppfyller kraven i standarden Pas 2060.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil