Rusta drabbas av omfattande it-attack

Arkivbild MostPhotos
En omfattande it-attack har lamslagit Rustas verksamhet och förväntas kosta företaget cirka 70 miljoner kronor i minskade intäkter under januari. Här är en närmare titt på händelsen.

Lågpriskedjan Rusta kämpar mot förluster på cirka 70 miljoner kronor till följd av en allvarlig it-attack som har lamslagit bolagets verksamhet. Över 100 svenska myndigheter och ett flertal företag har drabbats av den omfattande attacken. En av de betydande påverkningarna är att Rustas e-handelsplattform inte har varit tillgänglig sedan störningarna började. Dessutom har kapaciteten i de fysiska butikernas kassasystem varit starkt begränsad, vilket har hindrat försäljningen.

Rustas förluster och påverkan på intäkter
Förlusterna för Rusta uppgår preliminärt till cirka 70 miljoner kronor under januari. Denna nedgång i intäkterna är direkt kopplad till it-attackens påverkan på bolagets försäljningskanaler och affärsprocesser.

Oklar tidslinje för återhämtning och osäkerhet råder
It-leverantören Tietoevry, som var målet för attacken, har ännu inte kunnat fastställa en konkret tidslinje för när systemen kommer att återhämta sig. Prognoserna pekar på att det kan ta flera veckor innan verksamheten återgår till normal drift, vilket ytterligare ökar osäkerheten kring förluster och påverkan för Rusta.

Omfattande skador påverkar myndigheter och företag
Attacken har inte bara drabbat Rusta utan har påverkat omkring 120 svenska myndigheter och nära 60 000 anställda. Bland de drabbade företagen märks även kända namn som Filmstaden, Stadium och Granngården.

Åtgärder och framtidsperspektiv för Rusta
Rusta står inför utmaningar med att hantera de pågående förlusterna och återhämta sig från attacken. Företagets förmåga att snabbt och effektivt återställa sina it-system kommer att vara avgörande för att minimera de ekonomiska konsekvenserna och återfå förtroendet från kunder och samarbetspartners.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil