Rusta drabbas av omfattande it-attack

Arkivbild MostPhotos
En omfattande it-attack har lamslagit Rustas verksamhet och förväntas kosta företaget cirka 70 miljoner kronor i minskade intäkter under januari. Här är en närmare titt på händelsen.

Lågpriskedjan Rusta kämpar mot förluster på cirka 70 miljoner kronor till följd av en allvarlig it-attack som har lamslagit bolagets verksamhet. Över 100 svenska myndigheter och ett flertal företag har drabbats av den omfattande attacken. En av de betydande påverkningarna är att Rustas e-handelsplattform inte har varit tillgänglig sedan störningarna började. Dessutom har kapaciteten i de fysiska butikernas kassasystem varit starkt begränsad, vilket har hindrat försäljningen.

Rustas förluster och påverkan på intäkter
Förlusterna för Rusta uppgår preliminärt till cirka 70 miljoner kronor under januari. Denna nedgång i intäkterna är direkt kopplad till it-attackens påverkan på bolagets försäljningskanaler och affärsprocesser.

Oklar tidslinje för återhämtning och osäkerhet råder
It-leverantören Tietoevry, som var målet för attacken, har ännu inte kunnat fastställa en konkret tidslinje för när systemen kommer att återhämta sig. Prognoserna pekar på att det kan ta flera veckor innan verksamheten återgår till normal drift, vilket ytterligare ökar osäkerheten kring förluster och påverkan för Rusta.

Omfattande skador påverkar myndigheter och företag
Attacken har inte bara drabbat Rusta utan har påverkat omkring 120 svenska myndigheter och nära 60 000 anställda. Bland de drabbade företagen märks även kända namn som Filmstaden, Stadium och Granngården.

Åtgärder och framtidsperspektiv för Rusta
Rusta står inför utmaningar med att hantera de pågående förlusterna och återhämta sig från attacken. Företagets förmåga att snabbt och effektivt återställa sina it-system kommer att vara avgörande för att minimera de ekonomiska konsekvenserna och återfå förtroendet från kunder och samarbetspartners.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil