”Konkursvågen som väntades uteblev”

”Konkursvågen som väntades uteblev”
Foto: UC

Den förväntade konkursvågen i pandemins spår uteblev, konstaterar UC när man summerar hela 2020 där konkursnivåerna är på exakt samma nivå som 2019.

Färsk statistik visar att konkursnivåerna för hela 2020 är på exakt samma nivå som i fjol, trots pandemins intåg över Sverige och världen, konstaterar UC i sin summering av helåret.
– Flera branscher som under året har haft det tufft lider dock fortsatt av pandemins effekter på svensk företagsamhet, tillägger man.

Antal konkurser total sett under 2020 har varken ökat eller minskat jämfört med i fjol, och den procentuella förändringen landar därför på 0 procent.
Konkurserna för december månad, jämfört med december i fjol, ökar dock med 16 procent, enligt företaget.

– De stora förlorarna är hotell- och restaurang, kultursektorn och detaljhandel med kläder. Under 2020 var hotell- och restaurangbranschen den mest konkursutsatta branschen med en ökning på 35%. Med de nya restriktionerna med alkoholserveringsförbud efter klockan åtta kommer vi att se allt fler tillbommade restauranger och jag tror att konkurserna kommer att öka dramatiskt under 2021, säger UC:s Richard Damberg.

Läs mer i Butikstrender 1/2021 om pandemin och konkurserna 2020

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Osäker kunskap om val av hälsosam mat

Osäker kunskap om val av hälsosam mat

En undersökning Brödinstitutet låtit göra visar att många är osäkra och har dålig kunskap om vilken mat som egentligen är hälsosam och klimatsmart.

4,5 miljoner kr till Bris från Circle K

4,5 miljoner kr till Bris från Circle K

Tre kampanjer under 2020 och ett gott resultat. Circle K kan nu tillsammans med sina kunder lämna över drygt 4,5 miljoner insamlade kronor till Bris.

Coop tecknar avtal med pantappen Bower

Coop tecknar avtal med pantappen Bower

Återvinningsappen Bower har blivit en succé och uppmärksammats både i Sverige och internationellt. Nu tecknar Coop ett nationellt avtal med Bower.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.