Så handlar svenskarna inför påsk

Arkivbild MostPhotos
Vårkänslorna spirar hos konsumenterna! Inför påsken är det grillar och pizzaugnar som lockar, medan hemmafix står högt på agendan med trädgårdsbelysning, planteringsredskap och gräsklippare i fokus. Även om ägg är påskens symbol par excellence verkar inte konsumenterna ha stort intresse av äggkokare.

Med påsken runt hörnet ökar köpintresset för produkter inom Hem & hushåll. Grillar och pizzaugnar är populära, medan airfryers inte är lika efterfrågade som tidigare. Även om ägg är påskens symbol par excellence verkar inte konsumenterna ha stort intresse av äggkokare. I år sammanfaller påsken med våffeldagen, vilket märks i det ökade intresset för våffeljärn.

När snön smälter ökar köpintresset för löparskor, cyklar och elscootrar, medan skidintresset minskar. Och med våren på ingång vill många fixa i trädgården och rusta upp hemmet. Gräsklippare, planteringsredskap och gräsfrön är eftertraktade produkter. Intresset för pyssel minskar dock.

Under påsken pågår många kampanjer i handeln, där 9% av produkterna förra året hade rabatt på minst 10%. Snittrabatten låg på 21%. Isabella Ahmadi, konsumentexpert på Prisjakt, påpekar att även om det finns påskrea är det alltid värt att jämföra priserna hos olika butiker för att säkerställa att man får det bästa erbjudandet.

Prisjakt har analyserat köpintresset för olika produktkategorier inför påsken. Här är några av de kategorier som sticker ut:

  • Gräsfrön: +168%
  • Våffeljärn: +136%
  • Planteringsredskap: +116%
  • Gräsklippare: +81%
  • Robotgräsklippare: +73%
  • Grillar: +69%
  • Elscooters & elsparkcyklar: +63%
  • Trädgårdsbelysning: +61%

Om undersökningen: Prisjakt har analyserat data mellan 3-24 mars 2024 och jämfört den med föregående treveckorsperiod. Datan är baserad på antal klick på respektive produktkategori och beskriver köpintresse.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil