Sickla galleria växer med Sabis

Sabis Madeleine Brehme & Atriums Annica Ånäs | Foto: Pressbild
Anrika Sabis växer och satsar nu på en butik i Sickla galleria. Samtidigt växer Sickla centrum både i volym och i antal butiker och framtidstron är stor.

Alla talar om den fysiska handelns svårartade framtid – och samtidigt duggar pressreleaserna om nya butiksetableringar som novemberregn över oss.
Det kan endera tolkas som ett chicken race där alla satsar och hoppas på att tillhöra dem som överlever, eller på att ryktena om den fysiska handelns snara död är överdriven.
Redan i den späda tid vi lever av 2022 har ett antal butiksetableringar presenterats och nu gäller det Sickla galleria där fastighetsbolaget Atrium Ljungberg meddelar att man tecknat ett hyresavtal omfattande drygt 1 700 kvadratmeter där Sabis ska etablera sig med en ny matbutik.
Den nya matbutiken inne i gallerian ska ingå som en del i Sabis samarbete med Axfood och heta Hemköp Sabis.


Anrikt företag 
Sabis är ett Stockholms-baserat familjeföretag som grundades redan år 1874. Idag driver företaget 20 restauranger, 10 kaféer, tre hotell och fem matbutiker, däribland Sabis Fältöversten och fyra Hemköps-butiker. 
Den nya butiken i Sickla kommer att ligga vid den västra entrén till gallerian, intill det nya hälsohuset Curanten och Sickla station med nära anslutning till både Tvärbanan, Saltsjöbanan och bussar. 
Sickla galleria har för övrigt under de senaste två åren byggts om och under hösten öppnade flera nya butiker, däribland Normal, Lagerhaus och en 3 000 kvadratmeter stor XXL-butik. Den nya livsmedelsbutiken ska enligt aktuell plan öppna i september 2022.


– Vi är väldigt glada över denna nyetablering. Sickla är en spännande plats med stor planerad tillväxt och en målgrupp som har höga krav på kvalitet och service, säger Sabis vd Madeleine Brehmer.


– Vi kommer att skapa en butik med 1 700 kvadratmeter matglädje, inspiration och riktigt bra färdigmat, tillägger Brehmer.


Sickla växer och utvecklas snabbt med både nya bostäder och fler arbetsplatser, påpekar Atrium Ljungberg. Under hösten har Sickla utökat sitt totala utbud för både boende, arbetande och besökare och det finns en stor efterfrågan att etablera sig på platsen, hävdar man. 


Växer starkt 
Bland nyöppningarna märks Ikea, Alba golf, Centurion padel och flera restauranger. Tidigare öppnade hälsohuset Curanten och i somras invigdes nya Clarion Collection Hotel Tapetfabriken vid Marcusplatsen med 240 rum. 
Totalt planeras för 7 000 nya arbetsplatser och 1 500 bostäder i Sickla, en utveckling som ska ske fram till år 2030 när utbyggnaden av tunnelbanans blå linje ska vara klar.


– Med en riktigt bra livsmedelsbutik inne i gallerian stärks Sicklas erbjudande ytterligare. Sickla är i en expansiv fas där såväl bostäder som kontor byggs och det gör att behovet av service ökar, påpekar Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs. 


– Valet föll på Sabis som vi tycker är en duktig aktör på Stockholms dagligvarumarknad. Att ha ett starkt familjeföretag med tydlig entreprenörsanda på platsen är helt rätt i den mix vi vill erbjuda, avslutar Annica Ånäs.


Hyresavtalet med Sabis är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil