Kommunja till plan för Lidls nya i Sollefteå

Kommunja till plan för Lidls nya i Sollefteå
Så här ska det se ut när det blir klart med Lidls nya bygge i Hågesta, Sollefteå. Invigning under 2021. Foto: Pressbild Lidl
Lidl ska bygga nytt i Sollefteå och planerna har nu tagit ytterligare ett kliv framåt sedan kommunen beslutat om den detaljplan som krävs för bygget.

Lidl ska bygga nytt i Sollefteå och planerna har nu tagit ytterligare ett kliv framåt sedan kommunen beslutat om den detaljplan som krävs för bygget.

Kommunstyrelsen i Sollefteå har beslutat om den nya detaljplan för Hågesta-området, en detaljplan som krävs för att Lidl ska kunna etablera sig med en ny butik där, skriver nordsverige.se.

Lidl har planerat etableringen sedan maj 2019 då man offentliggjorde planerna på att ersätta den butik man har på Storgatan i Sollefteå med en nybyggnation på handelsområdet Hågesta.
Tomten har Lidl köpt av fastighetsbolaget NP3 och den är 11 000 kvadratmeter, belägen mellan riksväg 90 och Ica Kvantum.

Själva byggområdet är drygt 2 000 kvadratmeter exklusive parkering och Lidl planerar en ordinär butiksstorlek på 1 300 kvadratmeter samt en byggstart så snart som möjligt för att kunna inviga butiken under 2021.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil