Kommunja till plan för Lidls nya i Sollefteå

Kommunja till plan för Lidls nya i Sollefteå
Så här ska det se ut när det blir klart med Lidls nya bygge i Hågesta, Sollefteå. Invigning under 2021. Foto: Pressbild Lidl
Lidl ska bygga nytt i Sollefteå och planerna har nu tagit ytterligare ett kliv framåt sedan kommunen beslutat om den detaljplan som krävs för bygget.

Lidl ska bygga nytt i Sollefteå och planerna har nu tagit ytterligare ett kliv framåt sedan kommunen beslutat om den detaljplan som krävs för bygget.

Kommunstyrelsen i Sollefteå har beslutat om den nya detaljplan för Hågesta-området, en detaljplan som krävs för att Lidl ska kunna etablera sig med en ny butik där, skriver nordsverige.se.

Lidl har planerat etableringen sedan maj 2019 då man offentliggjorde planerna på att ersätta den butik man har på Storgatan i Sollefteå med en nybyggnation på handelsområdet Hågesta.
Tomten har Lidl köpt av fastighetsbolaget NP3 och den är 11 000 kvadratmeter, belägen mellan riksväg 90 och Ica Kvantum.

Själva byggområdet är drygt 2 000 kvadratmeter exklusive parkering och Lidl planerar en ordinär butiksstorlek på 1 300 kvadratmeter samt en byggstart så snart som möjligt för att kunna inviga butiken under 2021.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil