Skedvi bröd får exklusiv märkning

Pressbild | Foto Maria Hansson
Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Efter fyra års arbete, då kvarnarna har malt inte bara rågmjöl utan också innehåll av administrativ karaktär på både på nationell och EU-nivå, har beskedet nu kommit, skriver Skedvi bröd.

Knäckebrödet Skedvi bröd har fått den internationella märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

– Vi är otroligt stolta. Det här ger oss råg i ryggen i vårt fortsatta arbete för att bli ett internationellt besöksmål med knäckebrödet i fokus, säger Riina Myrsell, verksamhetsansvarig hos Skedvi bröd.

SGB är en kvalitetsmärkning för livsmedel från EU. Märkningen har ursprungligen varit allra störst i sydligare delar av Europa.

Till ungefär en tredjedel har den handlat om livsmedel och jordbruksprodukter. Många av oss känner till Serranoskinka och Gruyère, två exempel på välkända produkter med samma beteckning.

– Nu sprider sig märkningen norrut över Europa. Eftersom den är väletablerad hos gemene man i sydligare delar av Europa, så är förhoppningen och förväntningen att den ska locka fler besökare, inte bara till bygden Stora Skedvi, utan också till området och Dalarna i stort, skriver Skedvi bröd.

– Besökare som intresserar sig och söker kvalitetsprodukter kommer att ha möjlighet att hitta Skedvi bröd, både som knäckebröd och som besöksmål, påpekar företaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil