Framgång för Hemköp – nu minskar matsvinnet

Framgång för Hemköp – nu minskar matsvinnet
Frukt och grönt är fokus när det gäller att minska matsvinn, vilket Hemköp lyckas allt bättre med. Foto: Pressbild Hemköp
Hemköp har som mål att kedjan ska halvera sitt matsvinn. Nu konstaterar man att fjolåret innebar viktiga steg på vägen mot att nå det målet.

Hemköp har som mål att kedjan ska halvera sitt matsvinn. Nu konstaterar man att fjolåret innebar viktiga steg på vägen mot att nå det målet.

Under 2020 minskade Hemköp svinnet till en rekordlåg nivå och kedjan är på god väg att nå målet om halverat matsvinn, skriver företaget i en pressrelease.
Digitala hjälpmedel, att packa och sälja ut varor som bör ätas snart och ett ökande intresse hos kunderna anges som framgångsfaktorer.

Under förra året skänkte Hemköps butiker dessutom 50 000 måltider till behövande via välgörenhetsorganisationer, målet är att allt ska tas tillvara.
– Som en av de större matkedjorna har vi ett ansvar att minska matsvinnet och dess miljö- och klimatpåverkan. Vi arbetar kontinuerligt för att minska svinnet i våra butiker och med att inspirera och tipsa våra kunder. Vi ser en tydlig attitydförändring, säger Desiré Cichy, hållbarhetsansvarig hos Hemköp.

Dessa Hemköps-butiker hade lägst andel svinn under 2020:
1. Hemköp Stattena, Helsingborg
2. Hemköp Ryd, Linköping
3. Hemköp Djurgårdsstaden, Stockholm

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil