Framgång för Hemköp – nu minskar matsvinnet

Framgång för Hemköp – nu minskar matsvinnet
Frukt och grönt är fokus när det gäller att minska matsvinn, vilket Hemköp lyckas allt bättre med. Foto: Pressbild Hemköp
Hemköp har som mål att kedjan ska halvera sitt matsvinn. Nu konstaterar man att fjolåret innebar viktiga steg på vägen mot att nå det målet.

Hemköp har som mål att kedjan ska halvera sitt matsvinn. Nu konstaterar man att fjolåret innebar viktiga steg på vägen mot att nå det målet.

Under 2020 minskade Hemköp svinnet till en rekordlåg nivå och kedjan är på god väg att nå målet om halverat matsvinn, skriver företaget i en pressrelease.
Digitala hjälpmedel, att packa och sälja ut varor som bör ätas snart och ett ökande intresse hos kunderna anges som framgångsfaktorer.

Under förra året skänkte Hemköps butiker dessutom 50 000 måltider till behövande via välgörenhetsorganisationer, målet är att allt ska tas tillvara.
– Som en av de större matkedjorna har vi ett ansvar att minska matsvinnet och dess miljö- och klimatpåverkan. Vi arbetar kontinuerligt för att minska svinnet i våra butiker och med att inspirera och tipsa våra kunder. Vi ser en tydlig attitydförändring, säger Desiré Cichy, hållbarhetsansvarig hos Hemköp.

Dessa Hemköps-butiker hade lägst andel svinn under 2020:
1. Hemköp Stattena, Helsingborg
2. Hemköp Ryd, Linköping
3. Hemköp Djurgårdsstaden, Stockholm

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil