Framgång för Hemköp – nu minskar matsvinnet

Framgång för Hemköp – nu minskar matsvinnet
Frukt och grönt är fokus när det gäller att minska matsvinn, vilket Hemköp lyckas allt bättre med. Foto: Pressbild Hemköp
Hemköp har som mål att kedjan ska halvera sitt matsvinn. Nu konstaterar man att fjolåret innebar viktiga steg på vägen mot att nå det målet.

Hemköp har som mål att kedjan ska halvera sitt matsvinn. Nu konstaterar man att fjolåret innebar viktiga steg på vägen mot att nå det målet.

Under 2020 minskade Hemköp svinnet till en rekordlåg nivå och kedjan är på god väg att nå målet om halverat matsvinn, skriver företaget i en pressrelease.
Digitala hjälpmedel, att packa och sälja ut varor som bör ätas snart och ett ökande intresse hos kunderna anges som framgångsfaktorer.

Under förra året skänkte Hemköps butiker dessutom 50 000 måltider till behövande via välgörenhetsorganisationer, målet är att allt ska tas tillvara.
– Som en av de större matkedjorna har vi ett ansvar att minska matsvinnet och dess miljö- och klimatpåverkan. Vi arbetar kontinuerligt för att minska svinnet i våra butiker och med att inspirera och tipsa våra kunder. Vi ser en tydlig attitydförändring, säger Desiré Cichy, hållbarhetsansvarig hos Hemköp.

Dessa Hemköps-butiker hade lägst andel svinn under 2020:
1. Hemköp Stattena, Helsingborg
2. Hemköp Ryd, Linköping
3. Hemköp Djurgårdsstaden, Stockholm

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil