Skjutning inne i Norrköpings galleria

Arkivbild MostPhotos
En dramatisk skottlossning skakade gallerian Mirum i stadsdelen Hageby i Norrköping. En 18-årig man har gripits misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott efter händelsen som inträffade när det var mycket folk på platsen.

Skottlossningen skedde mellan klockan 19 och 20 i måndagskväll, inne i gallerian, meddelar polisen. Frida Braf, chef på lokalpolisområde Norrköping, uttrycker sin oro över händelsen och betonar att gallerian var fylld med människor vid tillfället. Hon understryker risken för oskyldiga personers skador och kallar händelsen för en ”oroväckande utveckling”.

Braf påpekar att skjutningen har kopplingar till andra allvarliga och komplexa konflikter. ”Vi ser också att vi har en större rörlighet bland de kriminella än tidigare”, tillägger hon. Tidigare kunde de kriminella vara lokaliserade till en specifik plats, men nu rör de sig över regioner och även utanför Sveriges gränser.

Skadad man och hans tillstånd
En 25-årig man skadades i skjutningen, men enligt rapporterna är hans tillstånd stabilt och skadorna inte livshotande. Trots detta har händelsen lämnat en spår av oro och frågor hos de närvarande samt samhället i stort.

Händelsen väcker allvarliga frågor om säkerheten i offentliga miljöer och polisens förmåga att hantera den eskalerande kriminaliteten. Medan utredningen pågår, fortsätter samhället att reflektera över vad som kan göras för att förhindra liknande incidenter i framtiden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil