Ica köper huset man hyr

Ica fastigheter köper nu fastigheten Saltängen 1 i Västerås. Det handlar om den fastighet man är ensam hyresgäst i idag. Ica fastigheter betalar 1,1 miljarder kr för fastigheten.

Ica fastigheter köper, genom dotterbolaget Fastica holding, fastigheten Saltängen 1 i Västerås.
Säljare är Saltängen property invest och priset är 1,1 miljarder kr före skatteavdrag, cirka 1,0 miljard kr efter detsamma.

Ica är idag ensam hyresgäst i fastigheter, bedriver logistikverksamheter där och äger dessutom angränsande obebyggda fastigheter.
Saltängen har för övrigt nyligen uppmärksammats som ett av börsens bolag som har en tillgång i form av en enda fastighet.

– Västerås är en viktig plats för oss och vi är gärna kvar i Hacksta-området. Vårt huvudalternativ till ett förvärv är att bygga en ny anläggning på granntomten som vi redan äger. Givet de överenskomna villkoren så är ett förvärv i dagsläget det mest intressanta alternativet för oss, säger Per Strömberg, vd för Ica-gruppen.

Förvärvet är villkorat av godkännande från bolagsstämma i Saltängen Property Invest AB och säljarens styrelse rekommenderar enhälligt att säljarens årsstämma som hålls den 14 april 2020 lämnar ett sådant godkännande.
Om årsstämman godkänner avyttringen beräknas tillträde ske i slutet av april 2020. Ica fastigheter har rätt att frånträda avtalet om säljarens årsstämma röstar nej till försäljningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil