Vd lämnar ÖoB efter oenighet om strategi

Vd lämnar ÖoB efter oenighet om strategi
Magnus Carlsson. Foto: Runsvengruppen
Efter drygt halvannat år lämnar Magnus Carlsson jobbet som vd för ÖoB. Bakgrunden är en oenighet i flera delar om hur bolaget ska drivas vidare.

Efter drygt halvannat år lämnar Magnus Carlsson jobbet som vd för ÖoB. Bakgrunden är en oenighet i flera delar om hur bolaget ska drivas vidare.

Magnus Carlsson har varit vd för Runsvensgruppen och dess dotterbolag Runsven AB och ÖoB sedan mars 2020.
Nu väljer han att lämna jobbet på grund av oenighet om hur bolaget ska fortsätta framåt.

– ÖoB har en spännande position i lågprishandeln och jag är imponerad över det starka drivet i ÖoB:s organisation, säger Magnus Carlsson i en kommentar innan han går vidare i vad oenigheten består i.
– Osäkerheten kring strukturaffären med Europris samt att vi har olika syn på hur strategin ska implementeras ligger till grund för att jag nu väljer att gå vidare, säger han i en kommentar.

Styrelseordförande Oskar Svensson bekräftar bilden i samma text.
– Magnus och styrelsen är överens om strategin framåt men vi har olika syn på hur den ska förverkligas och därför har Magnus valt att lämna sitt uppdrag, säger han.  
HR-chefen Eva Lundqvist blir ny vd och ekonomichefen Daniel Holgersson vice vd.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil