Storsatsning när Elon går ihop med Euronics

Foto Pressbild/MostPhotos
Konsolidering inom elektroniksektorn fortsätter. Nu går Euronics ihop med Elon och siktar på ett formellt beslut om samgående i september.

Kedjor går samman och tanken på fria, enskilda handlare med personligt driv blir alltmer avlägsen på en marknad som präglas av allt större kedjor. Nu handlar det om Elon som skrivit en avsiktsförklaring med Euronics om att slå samman de två kedjorna.

Elon och Euronics har i mycket samma grund i form av en start i lokala entreprenörer och ligger därför nära till att slå sig samman. Nu hoppas man på en uppgörelse i september med ett formellt bindande avtal.

– Euronics och Elon har på många sätt samma grund. Det är drivna lokala entreprenörer som kan sin marknad och vill utveckla både kunden och sig själva. Tillsammans kommer vi att göra avtryck på hemelektronikmarknaden, säger Stefan Lebrot, vd för Elon Group AB.

Den här nyheten kommer samtidigt som vi just ser Mediamarkt omvandlas till Power i Sverige i en annan fusion.

– Att gå samman med Elon innebär att vi tillsammans förbättrar och värnar om den svenska fackhandeln inom hemelektronik och vitvaror. Vi kommer att kunna utveckla både oss som kedja och vårt erbjudande till våra kunder, säger Lars Jansson, vd för Euronics Holding AB.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil