Svegro breddar och satsar på mikroörter

Kristin och Carl i Växthuset | Foto Pressbild
Svegro startar egen odling av mikroörter och krasse. Det sker genom att man tar över Nearbyfoods odling av mikroörter.

Svegro går därmed in i en ny kategori och utökar sortimentet med fler nya produkter. Satsningen ligger i linje med Svegros vision att skapa ett Sverige som är helt självförsörjande på färskt grönt året om, förklarar företaget.

Svegro har tecknat avtal med Nearbyfood och entreprenören Carl Bredin. Nearbyfoods odling av mikroörter och krasse tas över av Svegro och flyttar in i växthusen på Färingsö utanför Stockholm.

– Mikroörter är smakrika och fullproppade med näringsämnen och vitaminer. De är dessutom vackra, och ett dekorativt och näringsrikt tillskott på maträtter, säger Svegros vd Kristin Orrestig.

Idag importeras en stor andel mikroörter från Holland och säljs i första hand till restaurang och storkök. I och med Svegros satsning kommer lokalt odlade mikroörter att erbjudas inom dagligvaruhandeln och nå en bredare konsumentgrupp.

– Det här ligger i linje med vår strategi att hela tiden utveckla vår verksamhet. Vi går nu in i en ny och outvecklad kategori och blir en mer komplett leverantör av gröna smaker. Vi tar ett steg till i vår långsiktiga satsning att öka den svenska självförsörjningen av frukt och grönt, säger Kristin Orrestig.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil