Svenska företag på global topplista

Foto MostPhotos
I en global ranking av kooperativa företag får flera svenska företag fina placeringar. De tre som ligger högst är Alecta, Folksam och Lantmännen.

I den nya rapporten World Cooperative Monitor rankas de 300 största kooperativa och ömsesidiga företagen i världen. 
Sju svenska kooperativa och ömsesidiga företagen finns på den globala topplistan: Alecta, Folksam, Lantmännen, Länsförsäkringar, Kooperativa förbundet, Skandia och Södra.

– Det är glädjande att svenska kooperativa och ömsesidiga företag står sig väl också i en internationell jämförelse. Framgångsrika stora kooperativa och ömsesidiga företag finns i många olika delar av näringslivet och över hela världen. Tillsammans utgör vi det demokratiska näringslivet, som gör ekonomisk och social nytta både för våra medlemmar och för samhället, säger Anders Dahlquist-Sjöberg, ordförande i Svensk Kooperation.

I rapporten, som tas fram årligen, rankas företagen efter omsättning, bransch och omsättning per invånare i landet. Rapporten utgår från 2020 års siffror. Totalt hamnar Sverige på tolfte plats i världen i den kooperativa rankingen. Bland de europeiska länderna hamnar Sverige på en åttondeplats.

Totalt hade världens 300 största kooperativa och ömsesidiga företagen en omsättning på över 20 000 miljarder kronor. De tre största sektorerna för kooperativa och ömsesidiga företag i världen är lantbruk och livsmedelsindustri, försäkring och grossist- och detaljhandel.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil