Nya regler från Krav 2021

Krav skärper från nästa år delar av sitt regelverk i arbetet för att minska klimatpåverkan från jordbruk. | Foto: SebW

För att minska läckage av växtnäring och utsläpp av växthusgaser från ekologiska jordbruk, skärper Krav nästa år regeln om hur mycket kväve och fosfor som får spridas, skriver man i en pressrelease.
Av samma skäl inför man en ny regel, om att större Krav-certifierade lantbruksföretag ska börja mäta och beräkna sin klimatpåverkan.
Ytterligare en viktig ändring för klimatet, markbördigheten och den biologiska mångfalden är att Krav skärper regeln om 20 procent vall eller gröngödsling i växtföljden.

– Redan idag har vi många regler som bidrar till minskade utsläpp av växthusgaser. Men vi vill nu gå vidare i vårt klimatarbete med ytterligare åtgärder. Att minska jordbrukets klimatavtryck är centralt för en hållbar livsmedelsproduktion, och ett viktigt område att driva för utvecklingen av ekologiska och hållbara livsmedel, säger Kravs Jonas Carlberg.

Organisationen har genomfört en omfattande regelöversyn, delvis kopplat till den nya EU-förordningen för ekologisk produktion som träder i kraft 1 januari 2021.
De uppdaterade reglerna publiceras på krav.se inför ett slutligt godkännande av Swedac, Sveriges nationella ackrediteringsorgan.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

264 miljoner euro till Arla-bönderna

264 miljoner euro till Arla-bönderna

Arlas representantskap röstade i veckan ja tillförslaget om en efterlikvid på 17,6 öre per kilo mjölk till alla Arlabönder, totalt 264 miljoner euro.

Nu har Clas Ohlson öppnat nya i Ingelsta

Nu har Clas Ohlson öppnat nya i Ingelsta

Torsdag 25 februari – inte bara lönedag för många utan även dagen då Clas Ohlson öppnade sin nya butik i Norrköping, mer exakt i Ingelsta köpcentrum.

Studenter inte så heta på ekologiskt

Studenter inte så heta på ekologiskt

Närmast är inte lika viktigt längre – och rabatter på kött är viktigare än ekologiskt. Mecenat som undersökt mer om hur studenters köpvanor rör sig.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.