Nya regler från Krav 2021

Krav skärper från nästa år delar av sitt regelverk i arbetet för att minska klimatpåverkan från jordbruk. | Foto: SebW
Som ett led i att minska läckage av växtnäring och utsläpp av växthusgaser från ekojordbruk skärper Krav nästa år vissa regler kring spridning.

För att minska läckage av växtnäring och utsläpp av växthusgaser från ekologiska jordbruk, skärper Krav nästa år regeln om hur mycket kväve och fosfor som får spridas, skriver man i en pressrelease.
Av samma skäl inför man en ny regel, om att större Krav-certifierade lantbruksföretag ska börja mäta och beräkna sin klimatpåverkan.
Ytterligare en viktig ändring för klimatet, markbördigheten och den biologiska mångfalden är att Krav skärper regeln om 20 procent vall eller gröngödsling i växtföljden.

– Redan idag har vi många regler som bidrar till minskade utsläpp av växthusgaser. Men vi vill nu gå vidare i vårt klimatarbete med ytterligare åtgärder. Att minska jordbrukets klimatavtryck är centralt för en hållbar livsmedelsproduktion, och ett viktigt område att driva för utvecklingen av ekologiska och hållbara livsmedel, säger Kravs Jonas Carlberg.

Organisationen har genomfört en omfattande regelöversyn, delvis kopplat till den nya EU-förordningen för ekologisk produktion som träder i kraft 1 januari 2021.
De uppdaterade reglerna publiceras på krav.se inför ett slutligt godkännande av Swedac, Sveriges nationella ackrediteringsorgan.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil