Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Nya regler från Krav 2021

Krav skärper från nästa år delar av sitt regelverk i arbetet för att minska klimatpåverkan från jordbruk. | Foto: SebW
Som ett led i att minska läckage av växtnäring och utsläpp av växthusgaser från ekojordbruk skärper Krav nästa år vissa regler kring spridning.

För att minska läckage av växtnäring och utsläpp av växthusgaser från ekologiska jordbruk, skärper Krav nästa år regeln om hur mycket kväve och fosfor som får spridas, skriver man i en pressrelease.
Av samma skäl inför man en ny regel, om att större Krav-certifierade lantbruksföretag ska börja mäta och beräkna sin klimatpåverkan.
Ytterligare en viktig ändring för klimatet, markbördigheten och den biologiska mångfalden är att Krav skärper regeln om 20 procent vall eller gröngödsling i växtföljden.

– Redan idag har vi många regler som bidrar till minskade utsläpp av växthusgaser. Men vi vill nu gå vidare i vårt klimatarbete med ytterligare åtgärder. Att minska jordbrukets klimatavtryck är centralt för en hållbar livsmedelsproduktion, och ett viktigt område att driva för utvecklingen av ekologiska och hållbara livsmedel, säger Kravs Jonas Carlberg.

Organisationen har genomfört en omfattande regelöversyn, delvis kopplat till den nya EU-förordningen för ekologisk produktion som träder i kraft 1 januari 2021.
De uppdaterade reglerna publiceras på krav.se inför ett slutligt godkännande av Swedac, Sveriges nationella ackrediteringsorgan.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.