Swedbank tror på fler räntehöjningar snart

Pressbild: Swedbanks prognoschef Andreas Wallström
Swedbank tror att riksbanken underskattar inflationen och att vi kan få se fler räntehöjningar, som kan komma redan i sommar.

Swedbank skriver i ett pressmeddelande att man tror att riksbanken underskattar inflationen och att vi kan få fler räntehöjningar redan under sommaren.
Swedbank reviderar därför sin ränteprognos och även prognosen för de rörliga bostadsräntorna.

– Vi bedömer att Riksbanken fortsätter att underskatta inflationen, och att styrräntan höjs med 50 punkter i september, alternativt att de klämmer in en höjning med 25 punkter redan under sommaren. Detta följs av 25 punkters höjningar vid varje efterföljande möte fram till februari nästa år, är den bedömning Swedbanks prognoschef Andreas Wallström gör i ett pressmeddelande.

Swedbank tror nu att styrräntan kommer att vara 1,75 i början av nästa år och att svenska korträntor kommer att stiga snabbt.
– Riksbankens framfart gör att vi reviderar upp vår prognos för de rörliga bolåneräntorna något. Vi räknar med att den rörliga räntan når 3,1 procent redan i december. Det innebär att räntan mer än fördubblas under loppet av det här året, analyserar Swedbanks prognoschef.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil