Starbucks satsar på e-handel

I mitten av förra veckan öppnade Starbucks formellt sin svenska webbutik. | Foto av Adrianna Calvo
Starbucks ska öppna e-handel i Sverige i egen regi. Man började förra veckan och en orsak är att nå kunder över hela Sverige, inte bara i Stockholm.

I mitten av förra veckan öppnade Starbucks formellt sin svenska webbutik.
Tanken är att via den sälja muggar, koppar, kringutrustning och annat med Starbucks-loggan på, skriver ehandel.se.

– Vi har länge haft en hög efterfrågan på vårt sortiment av koppar och muggar, som dessutom ökar stadigt, säger Starbucks Sveriges Anna Hamnå till ehandel.se
– Med en e-handel kan vi möta efterfrågan, då vi når ut till fler områden än bara de där vi har våra caféer. Det i kombination med en ökad försäljning på just detta sortiment online på den norska marknaden, gjorde att beslutet blev enkelt, tillägger hon.

Man har även sina kaféer centrerade till Stockholms-regionen vilket man i corona-tider inte ser som optimalt men med e-handeln kan man överbrygga en del av det.
Däremot är det inte aktuellt att sälja kaffebönor och dito kapslar online, säger Hamnå.
– Det är merchandise vi ser den högsta efterfrågan på och det är det som kommer att vara centralt på hemsidan. Våra kaffebönor och kapslar finns tillgängliga i välsorterade matbutiker, avslutar hon till ehandel.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil