Arla investerar fett mycket i Götene

Arla investerar fett mycket i Götene
Här vid mejeriet i Götene gör Arla en satsning 2021 och investerar 95 miljoner kr. Foto: Pressbild Arla
Arla investerar 95 miljoner kr i mejeriet i Götene för att säkra och höja kapaciteten i smör- och matfettsproduktionen liksom effektiviteten.

Arla investerar 95 miljoner kr i mejeriet i Götene för att säkra och höja kapaciteten i smör- och matfettsproduktionen liksom effektiviteten.

Arla meddelar att man under 2021 kommer att investera 95 miljoner kr i Götene-mejeriet för att säkra smör- och matfettsproduktionen framgent.
– På mejeriet i Götene produceras våra klassiska produkter Bregott och Svenskt smör som säljs över hela landet. Arla framtidssäkrar mejeriet med denna stora investering och höjer effektiviteten och kapaciteten, säger Marika Lifbom som är senior mejerichef vid Arlas mejeri i Götene.

Varje år producerar mejeriet i Götene 56 000 ton smör och matfett. Arla gör nu en strategisk investeringen på 95 miljoner kronor i delar av produktionsprocessen.
Bland annat innebär det en ny effektivare utrustning för att kärna smör, nya silos samt effektivisering av rengöringen. Projektet beräknas pågå under 2021-2022.

– Vi har planerat för det här projektet under en längre tid. Installationen är komplex eftersom mjölk och grädde kontinuerligt levereras till siten och produktionen inte får avstanna. Vi vill försäkra oss om att svenska hushåll inte ska behöva gå en dag utan Bregott på frukostborden, säger Marika Lifbom.

Utöver produkter som Bregott, Svenskt smör och flytande Smör & rapsolja tillverkas även ost och andra mejeriprodukter på Götene mejeri.
Mejeriet är en av två buffertanläggningar i Sverige vilket innebär att det finns kapacitet för att ta emot mer mjölk och grädde om det skulle uppstå något problem på Arlas andra mejerier.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Annons

Ring eller maila oss

[email protected]

0703451200