Systembolaget förnekar anklagelser om hot

Ann Carlsson Meyer, vd för Systembolaget | Foto Pressbild
Systembolaget ställs inför anklagelser om påstådda hot mot småskaliga producenter för att förhindra gårdsförsäljning. VD Ann Carlsson Meyer avvisar påståendena och betonar etik och professionalism.

Småskaliga alkoholproducenter har riktat skarpa anklagelser mot Systembolaget, hävdande att de utsätts för skrämseltaktiker i ljuset av den potentiella gårdsförsäljningen. Enligt producenter hotar Systembolaget med att avlägsna TSLS-märkningen i butikerna om gårdsförsäljning blir verklighet, vilket kan få allvarliga konsekvenser för små producenter.

Riksdagsledamoten Elisabeth Thand Ringqvist (C) har tagit upp de påstådda hoten och menar att flera mindre alkoholproducenter känner sig hotade av Systembolaget. Enligt henne har producenter vittnat om förtäckta hot om att deras produkter kan tas bort från hyllorna vid en eventuell införande av gårdsförsäljning.

Systembolagets VD, Ann Carlsson Meyer, svarar nu på anklagelserna och förnekar kategoriskt att Systembolaget använder hot för att påverka utfallet av gårdsförsäljning. Meyer understryker att detta inte är Systembolagets förhållningssätt och att det inte speglar deras faktiska arbete.

Dialog och transparenta relationer
Meyer förklarar att Systembolaget inte ägnar sig åt lobbying eller opinionsbildning enligt deras uppdrag. Däremot håller de en kontinuerlig dialog med viktiga intressenter, inklusive leverantörer, för att vara medvetna om omvärldsförändringar. Systembolaget värdesätter god affärsetik, objektivitet och ansvar i sina relationer med leverantörer och betonar att dessa relationer är avgörande för att tillgodose kundernas behov.

Inbjudan till dialog
För att fördjupa diskussionen och öka förståelsen för inköpsprocesserna har Systembolaget bjudit in Elisabeth Thand Ringqvist till ett möte. De avvisar påståendena om privata hot och understryker att deras åtaganden alltid genomsyras av öppenhet och professionalism gentemot leverantörer.

Systembolaget står fast vid öppenhet och professionalism
Systembolaget förnekar bestämt att de skulle använda hot som strategi och poängterar att deras engagemang är baserat på öppenhet och professionalism. De ser fram emot att klargöra situationen och fortsätta sina samarbeten på ett transparent och förtroendefullt sätt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil