Nästan varannan chef kvinna inom Axfood

Nästan varannan chef kvinna inom Axfood
Andelen kvinnliga ledare fortsätter snabbt att öka inom Axfood, konstaterar koncernen idag. Foto: Pressbild Gustav Kaiser
Andelen kvinnor på ledarnivå fortsätter att öka inom Axfood, skriver Axfood i en pressrelease. 48 procent av koncernens ledare är kvinnor.

Andelen kvinnor på ledarnivå fortsätter att öka inom Axfood, skriver Axfood i en pressrelease. 48 procent av koncernens ledare är kvinnor. 

Med teamchefer och arbetsledare inräknade är 48 procent av koncernens ledare kvinnor. I Axfoods koncernledning är det helt jämnt – fem kvinnor och fem män. Dessutom råder 50/50 i fördelning även bland vd:arna för de olika affärsenheterna.
Detta skriver Axfood i en pressrelease idag, internationella kvinnodagen 8 mars.

– På Axfood har vi tydliga och långsiktiga mål för mångfald. Det är fint att se att vi steg för steg närmar oss våra mål. För oss är det affärskritiskt med en mix av kompetenser och perspektiv. Vi vet att det ger bättre resultat i hela verksamheten, säger Monica Längbo som är HR-direktör inom koncernen.

På bolagsnivå har hälften av Axfoods bolag jämn könsfördelning på ledarnivå. Detta följs upp varje månad för att sätta extra fokus på frågan.  
Den snävare definitionen ”ledande positioner”, som också är koncernen officiella mål, inkluderar medarbetare definierade som chefer med medarbetaransvar.

Även här går det åt rätt håll, påpekar man. Andelen kvinnor på ledande positioner har på totalen ökat från 30 till 33 procent.
Förbättringen sker brett inom koncernens verksamheter, skriver Axfood med hänvisning till att Willys, Hemköp, Eurocash, Dagab och Snabbgross förbättrar sig alla jämfört med föregående år.
Allra bäst lyckas Axfood IT, som når en andel om 50 procent kvinnor på ledande positioner, jämfört med 41 procent föregående år.

– Axfood ska spegla det samhälle vi är en del av varför inkludering är en viktig fråga för oss. Medarbetarnas olikheter skapar nya möjligheter och generar bättre beslut, säger Monica Längbo.

Axfood ligger på plats 8 i Sverige i det nylanserade jämställdhetsindexet SHE-index och är med på Allbrights gröna lista över jämställda börsbolag. Axfood har under många år arbetat för att skapa ett inkluderande arbetsklimat för att öka mångfalden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil