Systembolaget testar ”sommelier i fickan”

Foto : MostPhotos
Systembolaget testar nu en ny digital funktion, ”Liknande vin”, en funktion baserad på artificiell intelligens och som föreslår viner för kunden.

”Liknande vin” finns, som en ny funktion, att testa i Systembolagets app. Funktionen använder sig av en artificiell intelligens-modell för att ge kunden förslag på nya viner med en liknande smak som favoritvinet.

 När kunden angett ett vin vars smak de gillar och ber om förslag på liknande viner, så ges tips på andra viner med liknande smak och doftmönster. 
De produkter som föreslås är av samma storlek så att kund inte lockas att köpa mer än tänkt.

– Vi vet att många kunder tycker det är svårt att välja vin. Nu testar vi att nå ut med vår rådgivning på ett nytt sätt. Det ska bli spännande att se hur det tas emot av våra kunder, säger Frida Jarlbäck, affärsutvecklare på Systembolagets avdelning Strategi och erbjudande.Funktionen är utvecklad med hjälp av Systembolagets dryckesexperter, utvärderad av deras kunniga butikspersonal och nu tillgänglig för kunder att prova på detta nya sätt att få dryckesrådgivning.
– Vi arbetar ständigt med att utveckla vår service till våra kunder. Så med funktionen Liknande vin, ökar vi kundernas tillgänglighet till våra medarbetares dryckesexpertis online. Lite som en sommelier i fickan, säger Frida Jarlbäck.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil