Tar in nytt kapital efter fortsatt förlust

Karl Andersson och Peter Beckius på Matsmart | Foto Pressbild
E-handelsföretaget Matsmart fortsätter sin Golgata-vandring av förluster, Nu tar man in strax under 460 miljoner kr i jakten på att vända rött till svart.

E-handlaren Matsmart har som mångårig affärsidé att köpa partier av varor billigt och sälja med liten marginal på nätet.

Det handlar om felmärkt mat, felmärkta förpackningar, produkter som ska utgå ur sortiment eller produkter på väg mot sitt bäst före-datum.

Det här är en satsning i tiden men inte någon som ens efter de år som Matsmart varit aktivt närmat sig att gå ihop ekonomiskt.

Under fjolåret omsatte Matsmart strax över 900 miljoner kr och redovisade en förlust på 400 miljoner kr, enligt bolagets egna uppgifter. Nu tar man in 40 miljoner euro, motsvarande strax under 460 miljoner kr, med brittiska Circularity Capital som största investerare.

Ambitionen är liksom vid tidigare kapitalrundor att ”börja jobba sig upp mot lönsamhet”.

– Vårt mål är att förändra matsystemet och för det behöver vi bra partners. För tio år sedan började vi resan mot att bevisa att det är möjligt att framgångsrikt skala en verksamhet som adresserar en av våra stora hållbarhetsutmaningar: matförluster och svinn, som står för 10 procent av de globala utsläppen av växthusgaser, kommenterar den tidigare vd:n, grundaren och numera styrelseledamoten Karl Andersson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil