Tareqs Maten é klar klimatberäknar rätter

Så ser det ut när Tareq Taylor klimatberäknar färdigrätterna tillsammans med Klimato. Foto: Pressbild
Tareq Taylos färska färdigrätter i konceptet Maten é klar, har startat ett samarbete med Klimato för att beräkna de olika färdigrätternas klimatavtryck.

Maten é klar, ett sortiment av färska färdigrätter Tareq Taylor utvecklat, har startat ett samarbete med Klimato för att beräkna rätternas CO2e-avtryck.
I dagsläget finns åtta färska färdigrätter under konceptet och nu inleder man ett arbete för att beräkna dessa rätters klimatavtryck.

– Vi är väldigt stolta över att vi nu kan visa att vi ligger väldigt nära WWF:s riktlinjer för hur vi bör äta för att nå FN:s hållbarhetsmål på 0,5 kg CO2e. Vårt genomsnitt ligger på 0,6 kg CO2e per måltid, säger Tareq Taylor.
– För ”Maten é klar” är det otroligt viktigt att det vi äter både är bra för din kropp och för vår planet.

– Vi är otroligt glada över vårt samarbete med Maten é klar! Det är det första färdigrättskonceptet som mäter sin klimatpåverkan med Klimato och det är därför extra kul att följa deras engagemang och beslutsamhet, säger Anton Unger som är vd för Klimato.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil