Tio finalister klara för Änglamarkspriset

Foto Pressbild
KF och Coop presenterar nu de tio nominerade förslag som gått vidare i Änglamarkspriset 2022 och tävlar vidare. Vinnaren presenteras 16 november.

KF och Coop presenterar nu de tio nominerade som gått vidare i Änglamarkspriset 2022. Änglamarkspriset delas ut till personer, organisationer eller initiativ som gjort särskilt värdefulla insatser inom miljö och ekologi, eller har en hållbar idé med stor potential för framtida hållbarhetsnytta. 
Änglamarkspriset delas sedan 2002 ut av KF och Coop tillsammans med Änglamarks-familjerna Danielsson, Taube och Alfredson.

– De tio bidrag som går vidare i Änglamarkspriset 2022 visar på en stor bredd bland hållbarhetsinitiativ hos unga idag. Årets bidrag är allt från spännande projekt och nya mer hållbara produkter till rörelser och aktiviteter för att minska klimatpåverkan och jag känner mig stolt över de kandidater vi nu presenterar. Det känns mycket bra att Coop och KF stöttar dessa unga eldsjälar som brinner för klimatet och jobbar för en ljusare framtid, säger juryns ordförande Charlotta Szczepanowski, styrelseordförande för Vi-skogen.

Fakta/De tio nominerade bidrag som går vidare
Recoma, Hässleholm
Clean Sea, Örebro
Atium, Göteborg
Klimatstudenterna, Uppsala
XV Productions, Borås
Hooked Foods, Stockholm
Nocoli, Göteborg
Rawstraw, Höllviken
Containing Greens, Luleå
Cirkulär, Lund

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil