Tufft kvartal för Ica ”Stora utmaningar”

Foto MostPhotos
Sjunkande vinst och ett utmanande marknadsläge. Så sammanfattar Ica-gruppen tredje kvartalet i år och ser stora utmaningar i alla led framöver.

Vinsten för tredje kvartalet – 1,694 miljarder kr – är 6,8 procent lägre jämfört med motsvarande kvartal 2021 och att omsättningen ökar med 7,6 procent är drivet av hög inflation.
Ica-gruppen konstaterar att hög inflation i kombination med stigande energikostnader skapar ”stora utmaningar” i alla led.

Marginalerna pressas särskilt i dagligvaruverksamheten till följd av lägre volym och högre kostnader. 
Ica Sveriges marginal tredje kvartalet minskade till 4,7 procent mot 5,2 tredje kvartalet i fjol.

Apotek hjärtat växer visserligen snabbare än marknaden i genomsnitt men gör det med lägre resultat och lägre marginal.
Däremot är det positiva tongångar vad avser Ica-banken, Ica försäkringar och Ica fastigheter.

– Vi behöver från Icas sida jobba hårt på att tillsammans med Ica-handlarna möjliggöra prisvärda och konkurrenskraftiga erbjudanden till våra kunder, för att underlätta vardagen i ett tuffare läge, säger Ica-gruppens vd Per Strömberg. 
– Arbetet med detta pågår löpande men vi har nu ökat takten väsentligt. Det gäller bland annat hur vi ska driva kampanjer och satsa på våra EMV-produkter. 

– Vårt stammisprogram i Sverige har över fem miljoner medlemmar och med det som bas har vi unika möjligheter att också ta fram breda erbjudanden tvärs verksamheter och kanaler. Vikten av detta blir extra tydligt givet utfallet i tredje kvartalet då våra marginaler i dagligvaruverksamheten var svagare och försäljningstillväxten alltför låg, avslutar Strömberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil