Garant lanserar tre nya vegorätter

Tre nya vegetariska rätter som är gjorda med start i svenskodlade proteingrödor lanseras idag | Foto: Axfood
Tre nya vegetariska rätter baserade på svensk baljväxtfärs. Lanseringen kommer idag från Axfood och sker med rätter på svenskodlade proteingrödor.

Garant, Axfoods eget varumärke, lanserar denna måndag tre nya vegetariska måltidslösningar baserade på svenskodlade proteingrödor i samarbete med Svensk baljväxtfärs. Tanken är att de ska vara alternativ när intresset och efterfrågan växer på lokalt producerade växtbaserade produkter.

De tre måltidslösningarna från Garant– tacofärs, bolognese och lasagne – börjar i dag säljas på Axfoods Hemköp och Mat.se. De är en fortsättning på det utvecklingsarbete som bedrivits av Axfoundation och Svensk baljväxtfärs, vilket ledde till en första lansering tillsammans med Urban Deli i Stockholm.
Efter ett drygt år av försäljning till restaurang och storkök skalas produktionen nu upp och når dagligvaruhandeln med hjälp av Garant.

– Garant ska vara med och leda vägen för prisvärd, bra och hållbar mat. Då är dessa växtbaserade produkter av svenska grödor högintressanta eftersom de är både goda, nyttiga och hållbara, säger Johan Neuman som är affärsområdeschef för EMV hos Dagab.

Baljväxtfärsen utvecklades på Axfoundations test- och utvecklingscentrum Torsåkers gård, norr om Stockholm, där man arbetar för att bidra till ett mer hållbart livsmedelssystem.
– Vi får ut mer än åtta gånger mer baljväxtfärs jämfört med köttfärs på samma åkerareal till extremt mycket lägre miljöpåverkan. Därför hoppas vi givetvis att kunderna tar till sig dessa produkter och vill använda dem i sin vardag, säger Madeleine Linins Mörner programansvarig för framtidens mat på Axfoundation.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil