Ulf Mazur prisas med Blåslampan

Matpriskollens grundare och vd Ulf Mazur | Foto Pressbild
Matpriskollens grundare och vd Ulf Mazur vinner Blåslampan 2023 som Sveriges konsumenter och Råd & Rön delar ut.

Blåslampan är ett pris som delas ut av föreningen Sveriges konsumenter och tidningen Råd & Rön. Det ska gå till en person, organisation eller företag som slagit vakt om konsumenternas intressen på olika sätt. Vinnaren får inte bara äran utan dessutom 10 000 kr, en antik blåslampa och en prenumeration på tidningen Råd & Rön.

Î år går det alltså till Matpriskollens grundare och vd Ulf Mazur, som varit en frekvent gäst i tv-studior och intervjuer för att förklara mekanismer bakom prishöjningar och tycka till.

Här är juryns motivering till att ge Ulf Mazur årets blåslampa;

”När matpriserna ökar med svindlande 20 procent på bara ett år blir jämförelsesajten Matpriskollen konsumenternas bästa vän i jakten på extrapriser. Och Mr Matpriskollen själv, Ulf Mazur, hamnar i mediernas strålkastarljus.
Här tar han chansen – efter år av matpriskollande – och säger vad han tycker om matprisernas utveckling. Inte heller väjer han för att hålla livsmedelsjättarna ansvariga för en prissättning som missgynnar butikernas ekologiska och vegetariska sortiment”.

Prispengarna, 10 000 kr, ska Ulf Mazur ge till Kvinnojouren i Falkenberg.

– Det är många som har det tufft nu och vårt Matpriskollen-hjärta klappar extra för ensamstående mammor. Därför skänker vi pengarna till Kvinnojouren i Falkenberg för matinköp. Hoppas det kan göra lite positiv skillnad i juletid, säger Mazur.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil