Var femte vågar inte snacka mens på jobbet

Foto MostPhotos
Nära var femte kvinna vågar inte prata om mens på jobbet, enligt en ny Sifo-undersökning som hygienföretaget Tork låtit göra.

En ny Sifo-undersökning på uppdrag av Tork visar att nära var femte kvinna i undersökningen mellan 18-55 år inte känner sig bekväm med att prata om mens och menshälsa på jobbet.

Undersökningen visar även att var femte svarande mellan 18-29 år varit sjukskriven på grund av mensrelaterade problem och att var tionde i den åldern har sett eller hört kollegor bli diskriminerade eller förlöjligade av mensrelaterade skäl.

När motsvarande frågor ställdes till Sveriges HR-ansvariga var uppfattningen en helt annan.

– Det är oroande att så många kvinnor inte känner att de kan prata om mens på sin arbetsplats och att HR ofta missar diskriminering och sjukskrivning kopplat till mens. Det visar på behovet av att ta mensfrågor på allvar, säger Rebecca Wendel, varumärkeschef för Tork Norden på Essity.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil