Ica förlorar mark mot sina konkurrenter

Ica förlorar mark mot sina konkurrenter
Foto: Mostphotos
Ica tappar i försäljningstillväxt jämfört med sina konkurrenter. Iakttagelsen gäller både i år och under förra året och är en del i bråket inom Ica.

Ica tappar i försäljningstillväxt jämfört med sina konkurrenter. Iakttagelsen gäller både i år och under förra året och är en del i bråket inom Ica.

Det är dagligvarunytt.se som levererar jämförelsen mellan Ica och dess konkurrenter.
I sammanfattning konstaterar sajten att Ica tappar försäljningstillväxt jämfört med konkurrenterna under såväl 2021 som under 2020.

Samtidigt ökar konkurrenten Axfoood som lyckas bättre vad avser tillväxt.
När sajten jämför Ica mot marknaden via Svensk dagligvaruhandels index har Icas försäljning ökat mindre än marknaden under 20 av 32 månader sedan slutet av 2018.

Under 2020 tappade Ica 0,4 procent mot indexet och under 2021 års sju första månader har tappet i samma jämförelse varit 0,1 procent.
De här siffrorna illustrerar en viktig del i det bråk som pågår inom Ica där ett stort antal Ica-handlare är missnöjda med den centrala ledningens agerande på marknaden och i förhållande till lågpriskonkurrenter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil